BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadıköy'de Özgürlük savaşı çıkacak!----

Kadıköy'de Özgürlük savaşı çıkacak!

Kadıköy'de Özgürlük savaşı çıkacak!
26 Ekim 2013 - 18:51 www.finansgundem.com

Gezi Parkı forumlarına ev sahipliği yapan Selamiçeşme Özgürlük Parkı için Kadıköy Belediyesi ile Büyükşehir arasında mülkiyet krizi patlak verdi...

Gezi Parkı eylemlerinin ardından İstanbul’un değişik bölgelerindeki parklarda devam eden forumların yapıldığı parkların en büyüğü olan Kadıköy’deki Selamiçeşme Özgürlük Parkı, Kadıköy Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında mülkiyet krizine neden oldu.
Turgut Özal döneminde, Osman Hızlan’ın Kadıköy Belediye Başkanlığı sırasında Hazine tarafından Kadıköy Belediyesi lehine terk edilen 120 bin metrekare büyüklüğündeki Özgürlük Parkı’nın, Büyükşehir Belediye Kanunu hükmü gereğince Büyükşehir’e devredileceği ileri sürüldü.
Büyükşehir belediyesinin bölge parklarını düzenlemesine izin Büyükşehir Yasası çerçevesinde, Özgürlük Parkı’nın, İBB Meclis’ince 1/5000 binlik planda yapılacak değişiklikle yeşil alandan bölge parkına alınmak istendiğini öne süren Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, buna izin vermeyeceklerini söyledi.
Kadıköy Belediyesi’nin kullandığı parkın, tamamen Kadıköy Belediyesi’nin parasıyla yapıldığını ifade eden Selami Öztürk, “Büyükşehir, Kadıköy’ün en büyük parkına, Kadıköylülerin gözbebeği, akciğeri olan bu parka el koymak istiyor.  Büyükşehir burayı Bölge Parkı ilan ederek, ilçe belediyesinden Büyükşehir’e geçirmek istiyor. Konu şu anda İBB Meclis gündeminde. Bölge Parklarının altına otopark, içlerine tesis yapılabiliyor. 3 gün sonra üzerine otopark yapılabilir. Göztepe Parkı’na camiyi kim getirdi? Büyükşehir Yasası’nda, Büyükşehir “Belediye Parkları yapar” diyerek, yapılmış bitmiş parka el koyuyorlar. Ancak bu yasa dışı bir işlem olur. Eğer burası yeni düzenleniyor olsaydı, terk bir alan olsaydı bölge parkı yapılabilirdi. Büyükşehir ancak boş bir yeri alır bölge parkı yapabilir. Yapılan iş, mülkiyetinin el değiştirme girişimidir” dedi.
 
'SONUNA KADAR DİRENİRİZ'
Kadıköylülerin bu girişime izin vermeyeceklerini savunan Öztürk, “Bu problem çözülmezse sonuna kadar direniriz, bunu herkes böyle bilsin” dedi.
İBB’nin Taşyapı’nın yaptığı inşaat alanından ilçe belediyesine terk ettiği 10 bin metrekarelik alanın da, arada tren yolu olmasına karşın, plan düzenlemesiyle Özgürlük Parkı’ndaki alanla birleştirilmek istendiğini ifade eden Öztürk, “İBB 10 bin metrekare el koyamadığı için, birleştirip el koymaya çalışıyor. Durup dururken niye problem çıkarıyorlar. İstanbul’un bütün parklarında forum var. Amaç o forumları önlemekse parkların hepsine el koymak gerekebilir” diye konuştu.
İBB kaynakları ise henüz İBB Meclis’inde alınmış böyle bir karar olmadığını söyledi.
(FATMA AKSU/HÜRRİYET)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kenan26 Ekim 2013 21:01

    sıkmadı bu park düşmanlığı çok sıktı çekin elinizi milletin parklarından çekmezseniz millet seçimlerde hesabını sorar.