BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaçaklar sıraya girdi!----

Kaçaklar sıraya girdi!

Kaçaklar sıraya girdi!
30 Ekim 2013 - 15:06 www.finansgundem.com

Diyarbakır'da aralarında yoklama kaçağı ve bakaya durumunda olanların da yer aldığı gençler askere gitmek için kuyruk oldu

Askerlik süresinin kısalması ile yoklama kaçağı ve bakaya olanlara idari para cezası uygulaması nedeniyle çok sayıda genç vatani görevini yapmak için başvuru yapıyor.
Aralarında yoklama kaçağı ve bakaya durumunda olanların da yer aldığı gençler, vatani görevlerini yerine getirmek için askerlik şubelerine adeta akın etti. Yoğun talep nedeniyle Yenişehir ilçesinde yer alan Diyarbakır Askerlik Şube Başkanlığı önünde de uzun kuyruklar oluştu.
Asker adayı Kadir Can, 2 yıldır asker kaçağı olduğunu ifade ederek, askerlik süresinin kısalması, yoklama kaçağı ve bakaya olanlara idari para cezası uygulaması nedeniyle, askerliğini yapmak istediğini söyledi. Askere gitmemesi halinde uygulanan idari para cezası miktarının yüksek olduğunu bildiren Can, yakalanması halinde ödeyeceği para miktarının 2 bin 376 lira para olduğunu kaydetti.
Kendisi başvuracağı için 2 bin 376 lira yerine 593 lira ceza ödeyeceğini bildiren Can, ceza ödemek istemeyenlerin yoğun başvurusu nedeniyle saatlerdir şube önünde oluşan kuyrukta sıra beklediğini belirtti.
Gökhan Balkaya ise ailevi nedenlerle 3 yıldır askere gidemediğini ifade ederek, askerlik süresinin düşmesi nedeniyle planından önce vatani görevini yapacağını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)