BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKaçak yolcu skandalı----

Kaçak yolcu skandalı

Kaçak yolcu skandalı
24 Temmuz 2013 - 11:45 www.finansgundem.com

Amerikan Delta Havayolları’nın İstanbul-New York seferini yapacak uçağına bir yolcu kaçak olarak bindi

İsrail'den sınır dışı edilen ve İstanbul'a gelen A.S. Kayın, Atatürk Havalimanı'nda 226 numaralı körük kapısında bulunan Delta Havayolları'nın İstanbul-New York uçağına kaçak olarak girdi.
KAPIDAKİ GÖREVLİLERİ DE ATLATTI
Vize ihlali nedeniyle İsrail'den sınır dışı edildiği bildirilen A.S. Kayın, 4 Temmuz günü THY uçağıyla Tel-Aviv'den Atatürk Havalimanı'na geldi. Dış Hatlar Terminali'nde bir personelin dalgınlığından yararlanarak arındırılmış alana giren Kayın, buradan da Delta Hava Yolları'nın saat 12.05'te İstanbul'dan New York'a gidecek uçağının bulunduğu 226 numaralı yolcu salonu kapısına geldi. Kayın, burada da uçağın işlemlerini yapan görevliler tarafından durdurulmasına rağmen onları da atlatarak uçağa girdi.
BOŞ KOLTUK OLMAYINCA YAKALANDI
Ancak Kayın, bütün koltuklar dolu olduğu için ayakta kaldı. Uçak körükten ayrılırken kaçak yolcu olduğunu anlayan kabin ekibi uçağı geri döndürdü. Kayın polise teslim edilirken uçak da yapılan aramaların ardından üç saat gecikmeli uçtu.
İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Konuyla ilgili Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği'nden yapılan yazılı açıklamada İsrail'den sınır dışı edilen şahsın idari para cezası kesildikten sonra Türkiye'ye giriş yaptığı belirtilerek olayın gelişimi şöyle aktarıldı:
"Bahse konu şahıs pasaport polisinin yapmış olduğu işlemlerden sonra Dış Hatlar Geliş Katı'nda bulunan personel kapısından TGS yer hizmetlerinde görevli bir personelin kendi apron kartını okuttuğu sırada dikkatsizliğinden yararlanarak turnikeden arındırılmış alana geçiş yaptığı, daha sonra yeni Transit Kontrol noktasından buradaki personelin dikkatsizliği sonucu Dış Hatlar Gidiş Katı arındırılmış alana geçiş yaptığı ve buradan 226 numaralı körük kapısına gittiği, bu kapıda pasaport-boarding kart eşleştirmesinden sorumlu Gözen Security Özel Güvenlik Şirketi'nin bir personeliyle aynı kapıda görevli Havaş Yer Hizmetleri'nin personellerinin yapmış oldukları kontrollerde yanında pasaportu ve uçuş kartı olmaksızın şahsın uçağa girmesine engel olamayarak güvenlik zaafiyetine sebebiyet verdikleri tespit edilmiştir. Söz konusu olayla ilgili TGS Yer Hizmetleri personelleri ve Gözen Security Özel Güvenlik Gözen Havacılık personelleri ile Havaş Yer Hizmetleri personelleri hakkında gerekli idari soruşturma başlatılmıştır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)