BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKaçak keklik avına ağır fatura----

Kaçak keklik avına ağır fatura

Kaçak keklik avına ağır fatura
17 Mart 2018 - 14:47 www.finansgundem.com

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kaçak olarak keklik avladıkları belirlenen 2 kişiye 11 bin 588 lira para cezası verildi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, kaçak olarak keklik avladıkları tespit edilen 2 kişiye 11 bin 588 lira ceza uygulandı. İlçede yol uygulaması yapan Karakurt Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, durumundan şüphelendikleri F.P'nin idaresindeki otomobil ile T.G'nin kullandığı minibüsü durdurdu.

Araçlardaki aramada, otomobilde kaçak olarak avlanan 5 keklik, minibüste de "canlı mühre" olarak kullanılan 9 kınalı keklik ele geçirildi. Jandarma ekipleri, durumu Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğüne bildirdi. Kurum görevlilerince T.G. ile F.P'ye kaçak keklik avcılığı yaptıkları gerekçesiyle toplam 11 bin 588 lira ceza uygulandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kars Şube Müdürü Murat Doğanay, gazetecilere, kaçak avcılık yapanlar hakkında yasal işlemler uygulandığını söyledi. Doğanay, "Karakurt jandarma birimlerince yol kontrolü sırasında canlı mühre olarak kullanılan 9 canlı kınalı keklik ve 5 ölü keklik ele geçirildi. Keklikler zanlılara idari yaptırım uygulaması amacıyla müdürlüğümüze teslim edildi. Biz de yasa dışı av yapan 2 zanlıya 11 bin 588 lira idari para cezası uyguladık." dedi. Keklik ve yaban hayvanlarının üreme döneminde olduğunu belirten Doğanay, hayvan nesillerinin korunması için gerekli avcılık kurallarına uyulması gerektiğini dile getirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever18 Mart 2018 16:17

    halk cevreye ve dogaya karsi tamamen duyarsiz........insanlarin bilinclendirilmesi egitilmesi gerek bu konularda ,cooooooooooook onemli......anlayana.

  • vatansever17 Mart 2018 15:10

    egitim hic yok veya cook yetersiz,cezalar caydirici deyil arti bu kisilerin tum malzemesine el konulmali arac dahil....

  • vatansever17 Mart 2018 15:07

    LUtfen seminerler duzenleyerek toplantiler duzenliyerek toplumu cevre hakkinda bilgilendirin en onemlisi tv lerde tum gun sarki yerine birazcik olsun toplumu egitmyeye calisin bu konularda...denizlerde balik kalmadi desek yeri var kara hayvanlari olesine kisi balik avliyor 100 gramlik levrek yavrusunu olduruyor....bunlari gordukce siradan bir vatandas olarak insanin ici aciyor