BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaçak İtalyan militan Bolivya'da yakalandı----

Kaçak İtalyan militan Bolivya'da yakalandı

Kaçak İtalyan militan Bolivya'da yakalandı
13 Ocak 2019 - 14:48 www.finansgundem.com

Firari İtalyan militan Cesare Battisti Bolivya'da yakalandı.

İtalyan Corriere della Sera gazetesi, İtalya'da 1970'lerde işlediği 4  cinayetten 1990 yılında gıyabında mahkum edilen eski komünist militan Cesare Battisti'nin, İtalyan  müfettişlerden oluşan özel İnterpol ekibi tarafından Bolivya'da gözaltına alındığını yazdı.

İtalya Dışişleri Bakanlığı, Cesare Battisti'nin "mümkün olan en kısa  sürede" İtalya'ya iade edileceğini bildirdi.

Bakanlık açıklamasında, Battisti'nin, "İtalya'nın diplomatik  misyonlarının yanı sıra Bolivyalı ve Brezilyalı yetkililerinin kararlı çabaları  sonucu yakalandığı" belirtildi. 

Brezilya'da 1 Ocak'ta göreve başlayan Devlet Başkanı Jair Bolsonaro,  eski mevkidaşı Luiz Inacio Lula da Silva'nın 2010'da sığınma hakkı tanıdığı  Battisti'yi, İtalya'ya iade etme sözü vermişti.

Bolsonaro'nun selefi Michel Temer de geçen aralık ayında eski komünist  militanın İtalya'ya iadesini emreden kararnameyi imzalamıştı.

Brezilya polisi, Battisti'nin 2015'ten bu yana yaşadığı Cananeia'daki  evine baskın düzenlemiş ancak eski militanı bulamamıştı.

Geçmişte Komünizm İçin Silahlı Proleterler (PAC) grubunun üyesi olan  Battisti, 1981'de yargılandığı sırada İtalya'da cezaevinden kaçmış, Brezilya'ya  gitmeden önce bir süre Fransa ve Meksika'da yaşamıştı. Battisti, hakkındaki  suçlamaları reddediyordu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)