BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaçak ajan için Ekvador'u tehdit etti----

Kaçak ajan için Ekvador'u tehdit etti

Kaçak ajan için Ekvador'u tehdit etti
28 Haziran 2013 - 15:48 www.finansgundem.com

Obama, Rusya’ya kaçan Amerikalı muhbir Edward Snowden olayına değindi

ABD Başkanı Barack Obama, Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'in gizli telefon dinleme ve internet izleme programlarını basına sızdıran Edward Snowden'ın iadesi için pazarlığa girişmeyeceğini söyledi. Altı gündür Moskova’daki Şeremetyevo Havaalanı’nın transit bölümünde gizlendiği söylenen Snowden’ın, resmen ülkeye giriş yapmadığını ve bu nedenle sınır dışı edilemeyeceğini kaydeden Rus göçmenlik bürosu yetkilileri, Snowden’ın transit bölgede istediği kadar kalabileceğini belirtmişti. CIA eski çalışanı Snowden'ın iadesiyle ilgili, Rus ve Çinli liderleri kişisel olarak aramadığını belirten Obama, bir suçlunun sınırdışı edilmesi sürecinin yasal kanallarla yürütülmesi gerektiğine inandığını söyledi. ABD Başkanı Obama, "Snowden'ı Rusya'dan bir başka ülkeye götürecek uçağın durdurulması için Amerikan askeri jetlerinin devreye sokulabileceğine" ilişkin iddiaları da reddetti.
Ekvador'a yaptırım tehditi
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Bob Menendez ise, Snowden'ın siyasi sığınma talebinde bulunduğu Ekvador'u tehdit etti. Menendez, Ekvador'un Snowden'a sığınma hakkı vermesi halinde iki ülke arasında imzalanan ticaret anlaşmalarını askıya alacaklarını belirtti.
ABD tehdidine Ekvador'dan sert cevap
ABD'nin yaptırım tehdidi sonrası Ekvador, ABD ile gümrük anlaşmasını tek taraflı fesh ettiğini açıkladı. En önemli ticaret partneri ABD ile gümrük anlaşmasını tek taraflı fesh ettiklerini söyleyen Ekvador Enformasyon Bakanı Fernando Alvarado, "Kimsenin bize baskı yapmasına izin vermeyiz" dedi. Ekvador, ABD'ye ihraç ettiği ürünlerde gümrük vergisi ödemiyordu.
"Snowden bir kaçak"
Rusya'ya da CIA eski çalışanı Edward Snowden'ı iade etmesi çağrısında bulunan Menendez, "Snowden, ABD'nin ulusal güvenliğini tehlikeye sokmuş bir kaçaktır. Eylemleri övgüye değil, yasal takibata layıktır" dedi.
Ekvador Devlet Başkanından açıklama
Snowden olayıyla ilgili bir açıklama da Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa'dan geldi. Correa, ABD'ye ait gizli telefon dinleme ve internet izleme programlarını basına sızdıran eski ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'in sistem analizcisi Edward Snowden'la ilgili medyada yer alan haberlerin, dünyanın dikkatini ifşa ettiği izleme programlarından başka yöne çektiğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)