BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKâbus gemisinde tahliye skandalı----

Kâbus gemisinde tahliye skandalı

Kâbus gemisinde tahliye skandalı
17 Şubat 2020 - 11:49 www.finansgundem.com

Kamboçya'da 2.200 yolcunun tahliye edildiği yolcu gemisinde tahliye edilenler arasında Korona virüse rastlandı. Tahliye edilen tüm yolcular risk altında.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

40 farklı ülkeden 3 binden fazla yolcu taşıyan Japonya’daki kruz gemisi korku salmaya devam ediyor. Hafta sonunda 70 yeni korona virüs vakası teşhis edilen gemiden tahliyelerin başlaması ülkeler için korkunun dozunun da artmasını beraberinde getiriyor. 5 farklı ülkeye demirlemesi reddedilen geminin Kamboçya’da demirlemesinden hemen sonra 2.200 yolcu tahliye edildi. Tahliyenin gerçekleşmesinden hemen sonra Malezya’da test edilen 83 yaşındaki Amerikalı kadının kanında korona virüs tespit edildi.

Standford Üniversitesi’nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı Profesör Stanley Deresinski virüs taşıyan kadının gemiden tahliye olan birçok kişiye virüs bulaştırmış olabileceğini söylüyor. Deresinski “Enfekte ve asemptomatik olan herkesin geri döndükleri her yerde enfeksiyon zinciri başlatma olasılığı var” ifadesinde bulunuyor.

Tahliye sürecinde virüsün yayılmaya devam etmesi Kamboçya’yı operasyonel anlamda başarısız gösterilirken aynı zamanda geminin limanına demirlemesini engelleyen Japonya gibi gelişmiş ülkeleri de sorumluluk almaması nedeniyle eleştirilerin hedefi haline getiriyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)