BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKabine'den sert önlemler bekleniyor----

Kabine'den sert önlemler bekleniyor

Kabine'den sert önlemler bekleniyor
12 Nisan 2021 - 16:22 www.finansgundem.com

Hükümetten bir yetkiliye göre, Türkiye'de turizm sezonu öncesi vakaların düşürülmesi için yarınki kabine toplantısında sert korona önlemleri getirilmesi planlanıyor.

Reuters'a konuşan üst düzey bir hükümet yetkilisi, Türkiye'de korona önlemlerinin sertleştirilmesinin planlandığını söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, önlemlerin hafifletildiği normalleşme süreçlerinde salgın konusunda iyi sonuçlar alınamadığını ve yarınki (13.04.2021) kabine toplantısında normalleşme döneminin öncesinden de sıkı önlemler getirilmesinin planlandığını ifade etti.

Daha sert önlemler almak dışında bir çözüm yok gibi görünüyor.

Yetkili, kabinenin bu akşamki Bilim Kurulu toplantısında yapılacak öneriler doğrultusunda hareket edeceğini sözlerine ekledi.

Alınacak tedbirler arasında, şehirler arası seyahatin sınırlandırılması, 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi ve spor ile eğlence tesislerinin kapatılması gibi önlemlerin olabileceğini belirtti.

Bilim Kurulu'ndan farklı kaynakların yaptıkları açıklamada, bazı üyelerin Ramazan ayı boyunca tam kapanma talep ettiğini, bu gerçekleştirilemeyecekse de en azından şehirler arası seyahatin kısıtlanması ve şehir içindeki toplu taşıma kullanımının çalışma saatlerine göre ayarlanarak azaltılmasını istediğini söyledi.

"Turizm ciddi şekilde etkilenir"

Hükümet yetkilisi, "Plan, turizm sezonu tam anlamıyla başlamadan vaka sayılarını düşürmek. Zira günde 50 binin üzerindeki vaka sayıları, turizmi ciddi şekilde olumsuz etkileyecektir" dedi.

Pandemi, geçen yıl Türkiye'nin turizm gelirlerini üçte iki oranında azaltarak 12 milyar dolara düşürmüştü.

Türkiye'de Sağlık Bakanlığının 11 Nisan'da açıkladığı veriler, 50 bin 678 yeni korona vakasına  işaret etmişti. Bakanlık son 24 saatte 237 kişinin de korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Türkiye'de şu ana kadar 18,7 milyon doz Kovid-19 aşısı yapıldı. Yaklaşık 11 milyon insan ilk doz aşısını yaptırdı.

Dr. Reşat Bahat: Çok kritik bir seviyedeyiz

Korona virüs tatil kriterlerini değiştirdi

Müftüoğlu: Kapanalım mı kapatalım mı?

Almanya’da tedbirler uzatılıyor

Vitaminler korona virüsten korur mu?

Dünya genelinde 781 milyon doz aşı yapıldı

Hindistan'da korkutan tablo: Brezilya'yı geçtiler!

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)