BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKabine pazartesi toplanacak: Gündem enflasyonla mücadele----

Kabine pazartesi toplanacak: Gündem enflasyonla mücadele

Kabine pazartesi toplanacak: Gündem enflasyonla mücadele
10 Ekim 2021 - 02:26 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Pazartesi günü toplanacak. Masada fahiş fiyatlarla mücadeleye ilişkin alınabilecek önlemlerle, koronavirüs salgınının boyutları var.

Fahiş fiyatlatla mücadele, koronavirüs salgını ve yurtdışı ziyaretler. Kabine bu önemli gündemlerle toplanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Erdoğan Başkanlığı’nda Beştepe’de toplanacak. Gündemde fahiş fiyatlarla mücadele ve bu kapsamda yürütülen denetimler olacak.

Bir süredir gıda ürünlerinde görülen fahiş fiyatlara ilişkin hal ve marketlerde denetimler sürüyor. Ticaret Bakanlığı uhdesindeki denetimler ile Rekabet Kurulu'nun incelemelerinden yansıyan kabinenin gündeminde olacak. Gıda enflasyonu ve fahiş fiyatlarla mücadeleye ilişkin atılabilecek adımlar kabine toplantısında ele alınacak.

Koronavirüs salgınında gelinen son durum Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kabineye yapacağı sunumda olacak. Bakan Koca, 30 binleri bulan vaka sayıları, hastane doluluk oranları ve aşılamada gelinen son durum hakkında kabineye bilgi verecek. Ayrıca kısa süre içinde acil kullanım onayı alması beklenen yerli aşı TurkoVac çalışmaları da gündemde olacak.

Kabinenin dış gündemi de yoğun... Bu ay içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki önemli ziyaret yapması bekleniyor. İlk ziyaret Afrika’ya olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan 17-20 Ekim tarihleri arasında Angola, Nijerya ve Togo’ya gidecek. Ticaret hacimlerinin genişlemesi için atılabilecek adımlar konuşulacak.

G-20 Liderler Zirvesi... Ekim ayı sonunda İtalya’nın başkenti Roma’da G-20 ülkelerinin liderleri buluşacak. Erdoğan’ın Roma’da ABD Başkanı Joe Biden ile ikili görüşme yapması da beklentiler arasında.

Askeri uçak düştü! 6 kişi hayatını kaybetti

Rusya'dan Avusturya başbakanının istifasına yorum

 

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erdi10 Ekim 2021 23:40

    Sanki 20 yıldır memeketi başkası yönetiyor. Hani başkanlık gelince ülke uçacaktı. Sadece dabrika sattınız, yol köprü hastanelerle ülkenin gelecek 30 yılını borçlandırdınız.

  • Alp10 Ekim 2021 23:38

    Asgari ücret 5 bin lira olmalı. Hiç kimse geçinemiyor.

  • düzeni üzen10 Ekim 2021 23:11

    yüksek kurun yüksek enfasyona sebep olacagını pekala ortakul ögrecileride ögrendi havanda su dovmeye gerek yok vatandaşın gelirini artırın kur artmasa dahi millet teyakkuzda her an dolar yükselecekmiş gibi hissettiriyorsunuz.

  • İzzet BAŞ10 Ekim 2021 22:52

     Havanda su döğme toplantısı bunlar... Sonuç sıfır..... İHRAÇAT İTHALATI GEÇMEDİĞİ SÜRECE FAİZDE EFLASYONDA DÜŞMEZ....Almanya 300 milyar cari fazla veriyor... Faizi yükseltmeyi bırak neredeyse para yatırandan para isteyecekler...... BAĞIRMAKLA OLMAZ... ISPANAKTAN YAĞ ÇIKMAZ....

  • Tırtırtır10 Ekim 2021 22:43

    Hiç toplanmasınlar emin olun enflansyon ve hayat şartları emin olun bundan kötü olmaz daha iyi olur millet bunlar toplandımı korkuyor boş işler toplansa ne olur toplanmasa ne olur

  • Hasan tonbul 10 Ekim 2021 15:53

    Hadi ordan Rahmetli Erbakan hocanın dediği gibi Üçkağıtçılar rüşvetçi adiler akp demek rant demek yazıklar olsun

  • 😞10 Ekim 2021 13:32

    Dolar düşmediği sürece enflasyon Düşmeeezz herkes hesaplamasını dolar üzerinden yapıyor yerli üretici bile olsa,bunu da maalesef devletimiz yaptı ihracat diye diye türkiye ye döviz girsinde nasıl girerse girsin mantığı oluştu, ben bile ihracat yapsam döviz alacağım için iç piyasaya vermem verirsemde yüksek veririm, ticaret yapıyorsam, olay bu..fiyatlar yok 5 büyük market yok küçük market davası değil herşeyin fiyatı uçuk bu da doların yüksek olmasından kaynaklı maliyet yükseliyor,Birde şimdi dünya sıkıntılı enerji fiyatları oralarda da uçmuş ALLAH sonumuzu Hayır Etsin İnşallah

  • Berber Bekri 10 Ekim 2021 11:30

    Enflasyonu da çağırın onunda katılması pek yerinde olur. zira Sayın Enflasyon kendi adına yapılan toplantıya çağırılmadığını duyarsa herşey çok farklı tepkiler verebilir...

  • 😂😂10 Ekim 2021 09:21

    Enflasyon yüksekse gıda fiyatlarındandır şakk satın bir 10 milyar ton gıda ucuza yetmedimi şak bir 10 milyar ton daha o da yetmedimi ee ne yapalım bizden bu kadar.

  • Erol g.10 Ekim 2021 09:05

    ENFLASYONA NEDEN OLAN ŞEY NEDİR ? ÜRETİM/ARZ YETERSİZLİĞİDİR-ÜRETİM/ARZ YETERSİZLİĞİ OLAN MAL VE HIZMETLERİ ARTTIRMAK İÇİN DE O SEKTÖRLERDEKİ İSTİHDAMI/YATIRIMI ARTTIRMAK GEREKİR-MERKEZ BANKAMIZIN BIR GÖREVİ DE İŞSİZLİĞİ ÖNLEMEK OLMALIDIR

  • Hehe10 Ekim 2021 08:33

    Orada eflasyonun ne ve neden yukseldigini anlayacak ve anlatacak kim var acaba

  • Ggff10 Ekim 2021 04:39

    Şu doları düşürün