BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKabil Havalimanı’nı Türk askeri mi koruyacak?----

Kabil Havalimanı’nı Türk askeri mi koruyacak?

Kabil Havalimanı’nı Türk askeri mi koruyacak?
08 Haziran 2021 - 15:05 www.finansgundem.com

ABD ve müttefiklerinin Afganistan’dan ayrılması sonrası Kabil Havalimanı’nın korunması gündemde. Türkiye’nin konuya sıcak baktığı ama şartlar sunduğu konuşuluyor.

ABD-NATO-Türkiye çemberinde yeni gündem, çekilme sonrası Kabil Havaalanı’nın korunması.  11 Eylül’de ABD ve müttefiklerinin bölgeden ayrılma kararı öncesinde Afganistan’da yaşanabilecek bir güvenlik boşluğu ile ilgili açıklamalar öne çıkarken,  Türkiye’nin Kabil Havalimanı’nın koruması için devreye girdiği, bu çerçevede bazı şartlar sunduğu söyleniyor.

Reuters’in haberinde, bir Türk yetkilinin ifadesinde yer alan ayrıntıya göre bu konuda Ankara ile NATO ve ABD arasında görüşmeler yapılıyor.  Uluslararası haber ajansı, bu hamle ile birlikte Ankara ile ittifak ülkeleri arasındaki gerilimin azaltılabileceğine dikkat çekerken, “Türkiye’nin Rusya’dan savunma sistemi satın alması ve Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimle birlikte ilişkiler gerilmişti” hatırlatmasını yaptı.

Savunma Bakanı Hulusi Akar da dün Ankara’nın bölgede kalma niyeti olduğunu söylerken, “Eğer şartlar sağlanırsa Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda kalabiliriz” dedi.

Biden’dan Çin’e yakın takip timi!

G7 liderleri, Galler'de buluşmaya hazırlanıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)