BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKaan Gür: Yaklaşık 300 milyon dolarlık sermaye artırım planımız var----

Kaan Gür: Yaklaşık 300 milyon dolarlık sermaye artırım planımız var

Kaan Gür: Yaklaşık 300 milyon dolarlık sermaye artırım planımız var
24 Temmuz 2019 - 14:48 www.finansgundem.com

Alternatifbank Genel Müdürü Kaan Gür, "750 milyon TL'nin üzerinde bir sermaye artışı gerçekleştirdik. 2023 yılına kadar da toplamda ek 150 milyon dolar, yani toplamda yaklaşık 300 milyon dolarlık bir sermaye artırım planımız söz konusu" dedi.

Alternatifbank Genel Müdürü Kaan Gür, BDDK'nın Ocak-Mayıs 2019 verilerine göre, tahsili gecikmiş alacaklar rasyosunun (NPL) yüzde 4,18 seviyesinde olduğunu hatırlatarak, "Bu konuda geçtiğimiz yıllara oranla bir artış görülse de piyasanın stabilize olması ve kredi hacmindeki büyümeyle NPL rasyosunun 2019'un sonunda yukarı yönlü hareketi sonlandırıp tekrar dengelenmesini bekleyebiliriz." ifadesini kullandı.

Geçen yılın ikinci yarısı ve nispeten 2019'un ilk çeyreğinde kurlarda yaşanan volatilitenin doğal olarak çoğu sektörde olumsuz etkilere yol açtığını belirten Gür, içinde bulunulan makroekonomik koşullar sebebiyle firmaların mevcut gelir-gider dengelerini yönetmekte yaşadığı zorlukları banka olarak yakından takip ettiklerini bildirdi.

Gür, bunun yanı sıra bu tür durumlarda şirketlerin ciro ve karlılık üretme kabiliyeti olup olmadığına öncelikle baktıklarını söyledi. Firmanın bu kabiliyeti varsa Alternatif Bank olarak üretimin, istihdamın devam etmesi için ellerinden geleni yapma anlayışıyla hareket ettiklerini aktaran Gür, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her firmada veya her sorunlu kredide bu ortamı oluşturamayabilirsiniz ancak burada niyet önemlidir. Bu aşamada da kanunların bize verdiği esneklikle hareket etmeye özen gösteriyoruz. Banka olarak ölçeği ya da sektörü ne olursa olsun, büyüme hayalleri olan, ülkemiz için daha iyi bir geleceğe inanan, istihdam ve üretimle ekonomimize katma değer sunan tüm basiretli işletmelerin yanında uzun yol arkadaşı olma hedefiyle ilerliyoruz.

Sektörümüzde biz de dahil olmak üzere sermaye artışına giden bankalar var. Daha önce de belirttiğim gibi Alternatif Bank olarak, büyüme planlarımız doğrultusunda 2018 başından bu yana toplamda 750 milyon TL'nin üzerinde bir sermaye artışı gerçekleştirdik. 2023 yılına kadar da toplamda ek 150 milyon dolar, yani toplamda yaklaşık 300 milyon dolarlık bir sermaye artırım planımız söz konusu. Gerçekleştirdiğimiz bu artış büyüme planımız doğrultusunda bize itici güç sağlarken, hissedarımızın bankamıza ve ülke ekonomimize duyduğu güvenin bir kez daha altını çizmesi bakımından önem taşıyor."

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)