BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan’ın yaz stajı ofiste olacak----

JPMorgan’ın yaz stajı ofiste olacak

JPMorgan’ın yaz stajı ofiste olacak
17 Mart 2021 - 18:12 www.finansgundem.com

Goldman Sachs’ın ardından JPMorgan’ın da yaz staj dönemini ofiste yapmayı planladığı ortaya çıktı. Dev yatırım bankaları için kritik öneme sahip yaz stajları bankaların ana işe alım kaynağını oluşturuyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan binlerce stajyer çalışanının bu yaz ofise dönmesini planlıyor. Dünyanın en büyük yatırım bankaları geçtiğimiz yıl korona virüs pandemisinin tüm dünyaya yayılmasıyla birlikte bankalar için hayati öneme sahip olan işe alım sürecini internet üzerinden yapmak zorunda kalmıştı.

Financial News’in haberine göre ABD bankası bu yaz gelecek olan analistlerine staj sürecinin yüz yüze olmasını beklemelerini açıkladı. Söz konusu hamle dev bankanın eğitim programlarını sanal olarak başlatması beklenilen Wall Street’teki rakiplerine göre farklı bir yol çizdiğini gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberde Goldman Sachs’ın da Şubat ayında stajyerlerine benzeri bir duyuru yaptığı ortaya çıkmıştı. Goldman patronları yaz stajına kabul edilen stajyerlerin ofiste olmasını beklediklerini bildirmişti.Buna karşın Wells Fargo Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Birimi’ndeki stajyer programı sanal formata bağlı kalırken, Morgan Stanley yaz programının çevrimiçi olarak başlamasını beklediğini açıklamıştı.

Çoğu yatırım bankası Kovid-19 salgını sırasında hem danışmanlık hem de ticaret gelirlerinin son 12 ay içinde artması nedeniyle evden çalışmanın başarısını müjdelemiş olsalar da, çoğu yönetici genç bankacılar için hayati öneme sahip eğitimler ve mentörlük için ofise geri dönüşün sağlanması gerektiğini belirtiyor.

Yaz stajları bankaların ana giriş seviyesinde işe alım aracıdır olarak görülür. Her yıl en iyi üniversitelerden binlerce öğrenci tam zamanlı bir pozisyon sağlamak için bir dev bankaların staj programlarına getirilirler. Goldman Sachs'ın geçen yıl 3.000 lisansüstü açık pozisyon için 100.000 başvuru alması ve Morgan Stanley'nin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki 470 yaz stajı için 34.000 başvuru alması rekabetin ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu gösteriyor.

Stajlar sırasında genel eğitimin yanı sıra, öğrencilere üst düzey bankacılarla iş ağı oluşturma fırsatları sunuluyor. Bu sayede genç bankacıların tecrübeli isimlerden destek alması ve gayri resmi etkileşimler oluşturması sağlanıyor. Ancak tüm bunların sanal ortamda gerçekleştirilmesi oldukça zor.

Goldman Sachs CEO’su David Solomon geçen hafta personele yaptığı bir sunumda, bankanın yaz stajyerleri ve tam zamanlı analist alımının ofiste gerçekleşmesi ve diğer çalışanlar tarafından da desteklenmesi gerektiğini söyledi. Solomon, "Onları ofise getirmek, onları Goldman Sachs'a bağlamanın en iyi yoludur" dedi.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon da genç çalışanların ofise geri dönmesi gereği hakkında konuştu. Dimon, Ekim ayında katıldığı bir konferansta “Şirketlerimizde işe alınan ve şirketimize hiç girmemiş bir sürü insan var. Bu yolla kültür ve karakter nasıl inşa edilir? Nasıl düzgün bir şekilde öğrenebilecekler?” ifadelerine yer verdi.

 

Dev bankalar ofise dönmeye hazırlanıyor

 

Bankalar ayakta kalmak için bir araya geliyor

 

Goldman Sachs bu yaz stajyerleri ofiste istiyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)