BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan’ın yatırım bankacılığı gelirleri yarı yarıya düşecek----

JPMorgan’ın yatırım bankacılığı gelirleri yarı yarıya düşecek

JPMorgan’ın yatırım bankacılığı gelirleri yarı yarıya düşecek
14 Eylül 2022 - 18:04 www.finansgundem.com

ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan’dan Daniel Pinto yatırım bankacılığı gelirlerinin üçüncü çeyrekte yıllık bazda yarı yarıya düşebileceğini söyledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Chase’in yatırım bankacılığı ücretleri, müşterilerin enflasyonla ilgili belirsizlik, ABD Merkez Bankası faiz artırımları ve potansiyel bir resesyon nedeniyle geri çekilmesinin ardından üçüncü çeyrekte yarı yarıya düşebilir.

ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası olan JPMorgan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Daniel Pinto, salı günü New York'taki bir Barclays konferansında yaptığı açıklamada, bankanın borç ve özkaynak üstleniciliği ve sözleşmeler alanında danışmanlık hizmetleri üzerinden elde ettiği gelirin, 30 Eylül'e kadar olan üç aylık dönemde %45 ila %50 oranında düşebileceğini söyledi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre JPMorgan, geçen yılın üçüncü çeyreğinde 3,3 milyar dolarlık yatırım bankacılığı ücreti almış ve rekor miktarda danışmanlık geliri elde etmişti.

Bloomberg’ün haberine göre, Pinto üçüncü çeyrekte yatırım bankacılığı gelirleri azalırken aynı dönemde piyasa gelirlerinin de %5 artmasını beklediklerini açıkladı. Makro işletmeler ve tahvil gibi sabit gelirli yatırımların ticareti bankanın bilanço beklentisini artırırken, Pinto’ya göre hisse senedi piyasaları ise bir yıl önceki 2,6 milyar dolarlık üçüncü çeyrek rekoruna karşı düşüş eğilimi gösteriyor.

Neredeyse bir yıldır JPMorgan'ın yönetim kurulu başkanı olan ve kurumsal bankacılık ve yatırım bankacılığı birimlerini denetlemeyi sürdüren Pinto, bankanın çalışan sayısına da değindi. İşten çıkarmalar konusu son dönemde Wall Street finansının en önemli odak noktalarından birisi niteliğinde. Pazartesi günü bir diğer Wall Street bankası Goldman Sachs bu aydan itibaren yüzlerce çalışanının işine son vermeyi planladıklarını açıklamıştı.

Pinto konuyla ilgili, “Bir miktar gerilemeye maruz kaldığınızda bankacıları rastgele işten çıkarma konusunda çok dikkatli olmalısınız. Zira ileriye dönük büyüme olasılığına zarar verebilirsiniz. Bankacılıkta iş tazminatlarının değişkenliği büyük bir bileşendir. Bu nedenle sadece insanların gitmesine izin vermekle değil aynı zamanda kalma tazminatları azaltarak da ayarlamalar yapabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

 Pinto geniş kapsamlı sunumunda ABD ekonomisindeki görünümünü de tartıştı. JPMorgan Yönetim Kurulu Başkanı eşit olasılıklara sahip iki merkezi senaryoya dikkat çekti. ABD Merkez Bankası’nın (FED) gösterge faizi %4 civarında tuttuğu yumuşak iniş senaryosu ve FED’in enflasyonu kontrol edebilmek için bu seviyeden daha ileri gitmesini gerektiren, birkaç çeyrek boyunca hafif bir şekilde hissedilecek resesyon senaryosu Pinto’nun işaret ettiği ihtimallerdi. Daniel Pinto aynı zamanda ABD tüketicisinin iyi bir seviyede olduğunu da sözlerine ekledi.

Goldman Sachs işten çıkarma yapmaya hazırlanıyor

 

JPMorgan: Dünya ekonomisi resesyon riskinden uzaklaştı

 

ABD'de ÜFE gerilemeye devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)