BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan’ın Rusya bağlantıları çözümsüz kaldı----

JPMorgan’ın Rusya bağlantıları çözümsüz kaldı

JPMorgan’ın Rusya bağlantıları çözümsüz kaldı
25 Mart 2022 - 18:10 www.finansgundem.com

JPMorgan’ın Rusya ile bağlantılarının çözümsüz kalması, bankada itibar kaybına neden oldu. JPMorgan’ın Rusya fonunu sakin bir şekilde kapatma ihtimali kalmazken, varlık yönetimi birimi sessizliğini koruyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Rusya Menkul Kıymetler Yatırım Fonu Yöneticisi Oleg Biryulyov, “ayılar birçok kişinin düşündüğünden daha hızlıdır, onların önüne geçmeye çalışmayın” dedi. JPMorgan’ın tek ülke fonu bu yıl Londra piyasalarının en kötü performans gösteren fonu oldu ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile ülkeye yönelik yaptırımlar nedeniyle %90 değer kaybetti.

Moskova borsasının perşembe günü kısmi olarak yeniden açılması, JPMorgan Rusya Menkul Kıymetleri’ne Gazprom, Sberbank ve Lukoil gibi kilit isimlerin yeniden değerlendirilmesini zamana bırakma kararı aldırdı. Ancak JPMorgan fonun net varlık değerini yeniden düzenlemedi. Değer, büyük oranda Kazakistan borsalarında listelenen hisseleri temel alıyor ve perşembe günü kapanış fiyatının yarısının altında seyrediyor.

Financial Times’ın haberine göre mart ayının ilk günlerinde yatırımcıların fonun beş yıl daha devam etmesi yönünde oy kullanmasını tavsiye eden kurul, şimdi Rusya piyasalarının içinde bulunduğu durum nedeniyle sakin bir çıkış yapamamasının yarattığı itibar kaybını dengelemek zorunda. Biryulyov’a yönelik telefonlar JPMorgan Varlık Yönetimi basın ofisine yönlendiriliyor, basın ofisi ise açıklama yapmayı reddediyor. Peki şimdi tehlike altında olan yatırımcılar kim?

City of London Investment Group (CLIG), JPMorgan’ın fonunun en büyük hissedarı. Ancak CLIG fondaki hisse oranını geçtiğimi yılki %30’dan, bu hafta %17,6’ya düşürdü. CLIG adıyla bilinen fon yöneticisi, olduka ilginç bir kuruluş. Şirket gelişen ve gelişme ihtimali olan pazarların özel fonlarını satın alıyor ve bunları düşük vergili, yüksek getirili paketlerle ABD kurumsal yatırımcılarına satıyor.

JPMorgan’ın Rusya fonu ise neredeyse 20 yıldır CLIG’in kilit yatırımları arasında. CLIG’in ismi ve Leadenhall Market’a yakın ofisi İngiliz olduğunu düşündürse de, şirketin CEO’su Tom Griffith ABD’deki ofisinde çalışıyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre CLIG’in Londra borsalarında listelenen hisseleri, Ukrayna’da savaşın başlamasının ardından, şirketin Rusya menkul kıymetleriyle ilişkisinin tüm varlıklarının %0,25’ini oluşturduğunun söylenmesine rağmen, %25 düşüş gösterdi.

Düşüş ise CLIG’i 1980’lerde kuran Barry Olliff’in dikkatini çekti. 2019 yılında CEO’luk görevini terk eden ve hisselerinin büyük bir bölümünü satan Olliff, mart ayının başında hisselerin son bir yılın en düşük seviyesinde olduğu dönemde alım yaptı. Olliff’in karı kısa bir sürede %16 oldu.

Rusya'dan flaş açıklama: Operasyonda ilk aşama tamam!

 

Çinli petrol şirketi Rusya’daki projelerini askıya aldı

 

Credit Suisse’e yeni skandal şoku

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)