BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisJPMorgan’ın metaverse planının perde arkası----

JPMorgan’ın metaverse planının perde arkası

JPMorgan’ın metaverse planının perde arkası
03 Mart 2022 - 16:35 www.finansgundem.com

JPMorgan metaverse hamlesi yapan ilk büyük banka oldu. Kripto paraların yükselişi bugünün dünyasında kaçınılmaz hale gelirken, küresel finans sisteminin bir parçası olarak kabul görmeye başladı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto paralar, bugün finans sektöründe kabul edilmesi kaçınılmaz bir hale geldi. 2008 yılında oldukça küçük bir grup tarafından benimsenen kripto paralar, bugün küresel finansın bir parçası oldu. İlk aşamada, kullanıcılar tarafından pizza siparişlerinde ödeme yöntemi olarak görülen kripto paralar, dönüşmeye ve küresel ekonominin neredeyse her alanında kullanım alanları bulmaya devam ediyor. Bu dönüşüm de kripto paraların, çok uluslu kurumlar tarafından da benimsenmesine neden oluyor.

Kripto para sektörünün dönüşümü merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi), non-fungible token’lar (NFT) ve metaverse gibi alanların ortaya çıkmasını sağladı. PayPal ve Mastercard gibi küresel fintek devleri de hizmetler arasına kripto ödemelerini ekledi. Entrepreneur’ün haberine göre bankacılık sektörü de bu gelişmelerin bir parçası olmak istiyor. Kurumsal yatırımcıların kripto paralara ilgisi artarken, Finans sektörü de kaçınılmaz olarak kripto alanına yöneliyor.

Tüm dünyada birçok banka kripto para hizmetleri vermeye başladı. Wall Street’in bankacılık devi JPMorgan da metaverse alanında hamle yapacağını açıkladı. JPMorgan metaverse girişimi yapan ilk banka oldu.

JPMorgan’ın metaverse’e yaklaşımı

JPMorgan blockchain temelli metaverse platformu Decentraland’de bir merkez açtı. ABD bankası metaverse şubesinin müşterilerinin sanal avatarlar oluşturmasına, sanal odalar açmasına ve seyahat etmesine imkan tanıyacağını düşünüyor. Wall Street devi metaverse’deki büyüme potansiyellerinden fayda sağlamayı hedefliyor. Tüm dünya kritik bir dönüm noktasındayken, metaverse alanında girişim yapmamak büyük bir risk.

JPMorgan da dijital evren başarılı olduğu takdirde, güçlü bir finansal yapıya sahip olacak. Ancak metaverse dönüşümü oldukça dinamik olduğu için, JPMorgan kurumsal bir strateji geliştirmenin de zor olduğunu görüyor. Buna rağmen risk maliyetleri oldukça düşük.

JPMorgan’ın metaverse fırsatları

JPMorgan’a göre, metaverse’de sınırsız fırsat var. Metaverse ekonomisindeki fırsatlar ise yaklaşık 1 trilyon dolar olarak değerlendiriliyor. Giderek daha fazla kullanıcı metaverse’e yöneldikçe, metaverse’de birçok sektör yer alacak. 2027 yılında, sanal dünyanın reklam maliyetlerinin 18,41 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu potansiyel aynı zamanda hizmet sektörü için de önemli bir potansiyele işaret ediyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre yakın zamanda gerçekleşen bir sanal konserin hasılatı 20 milyon dolar oldu.

Etkinliğe 45 milyon kişi katılırken coğrafi engeller ve maliyet bulunmadı. Bu örnek de metaverse’ün sunduğu potansiyeli gözler önüne seriyor. Uzmanlara göre sanal ürünlere son dönemde yapılan harcamalarla birlikte NFT’lerin piyasa değeri 41 milyar dolara yükseldi. Metaverse’de yer alacak projelerin potansiyeli oldukça yüksek. Bu nedenle sosyal medya devi Facebook, yakın zamanda adını Meta olarak değiştirdi. Bunun ardından Decentraland ve Sandbox gibi metaverse platformlarının token’larında yükseliş görüldü.

JPMorgan Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti

 

Citi’nin yeni stratejisi rakiplerle arayı kapatacak mı?

 

Google'da çalışanlara 'ofise dön' çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)