BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan’ın 30 milyar dolarlık planı----

JPMorgan’ın 30 milyar dolarlık planı

JPMorgan’ın 30 milyar dolarlık planı
27 Ekim 2021 - 16:35 www.finansgundem.com

JPMorgan’ın 30 milyar dolarlık ırk eşitliği planında bir yıl tamamlandı. Bankadan yapılan açıklamada, kredi ve harcamalara 13 milyar dolar ayrıldığı, paranın büyük bir bölümünün emlak alanına harcandığı söylendi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Chase geçtiğimiz yıl ırk ayrımcılığını önlemek üzere 30 milyar dolarlık bir program açıklamıştı. Açıklamadan bir yıl sonra, bankanın bu alanda kredi ve harcamalar için 13 milyar dolar ödenek sağladığı söylendi. Salı günü açıklanan ilerleme raporunda, ABD’nin en büyük bankası ulaşılabilir emlak ve kira ödemeleri konusunda 6 milyar dolar ayırdığını söyledi.

Aynı zamanda yeni konut inşası için de 1 milyar dolarlık kredi verildiği belirtildi. 4 milyar dolar ise siyahi ve Latin kökenli ABD’lilerin mortgage kredilerini yeniden yapılandırmasına yardımcı olmak amacıyla kullanıldı. Wall Street Journal’ın haberine göre geçtiğimiz yıl açıklanan planda yeni kurulan küçük işletmelere 2 milyar dolar kredi verileceği ve azınlıklara 40 bin emlak kredisi sağlanacağı söylenmişti.

Banka bu hedeflere yönelik herhangi bir gelişme açıklamasında bulunmadı. Ancak hedeflerin varlığını sürdürdüğünü söyledi. Kredi sağlamak için banka azınlıkların yaşadığı bölgelerde yeni şubeler açarak, istihdam sağladı. Aynı zamanda da yeni kredi ürünleri geliştiriyor. Bankadan yapılan açıklamada aynı zamanda, azınlıkların kurduğu kredi kurumlarına yatırım yapıldığı ve azınlıkların işlettiği tedarikçilerden yapılan harcamaların artırıldığının altı çizildi.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre siyahi George Floyd’un bir polis tarafından öldürülmesinin ve olaya yönelik protestoların ardından bir dizi şirket ırk eşitliğine yönelik harcama sözü vermişti. JPMorgan’ın beş yıllık planı da mali açıdan en büyük programlardan biri olmuştu. JPMorgan Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık Başkanı Brian Lamb bankanın çalışma biçimini değiştirmesi için zemin hazırlandığını söyledi.

Lamb, “sürdürülebilir bir şirket haline gelmek için gerekli olan altyapıya hangi alanlarda ihtiyaç duyduğumuzu tespit ettik ve buna devam ediyoruz” dedi. Devamında, “en büyük faydayı nereye sağlayacağımızı gördüğümüzde, öncelikle bu alana yöneldik” ifadesini kullandı.

Deutsche Bank'tan Türkiye değerlendirmesi

 

Gelişen ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki uçurum derinleşti

 

Yapı Kredi'den sürdürülebilirlik bağlantılı 822 milyon dolarlık ikinci sendikasyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)