BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan’dan ezber bozan yatırım----

JPMorgan’dan ezber bozan yatırım

JPMorgan’dan ezber bozan yatırım
10 Eylül 2021 - 17:06 www.finansgundem.com

Dev ABD bankası JPMorgan daha önce bankaların çok fazla rağbet göstermediği bir alana yatırım yaptı. Banka zengin müşterilere ulaşmak için restoran platformu Infatuation’ı satın alıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük bankası JPMorgan restoran keşfetme platformu Infatuation’ı satın alıyor. Wall Street Journal’ın haberine göre banka restoran yorumları ve tavsiyeler içeren platformu satın alırken şirkete bağlı diğer tüm işletmeleri da bünyesine katacak. Infatuation Mart 2018’de restoran puanlandırma platformu Zagat’ı satın almıştı. Banka satın alma anlaşmasının detaylarını paylaşmadı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, JPMorgan’ın söz konusu satın alma işlemi ABD’de restoranların Kovid-19 pandemisine uyum sağlayarak ayakta kalmak için oldukça zorlu bir dönemden geçtiği sırada gerçekleşti. Bir bankanın yayıncılıkla ilgili bir işletmeyi satın alması CNN Business’ın haberine göre oldukça alışılmışın dışında değerlendiriliyor. Ancak habere göre JPMorgan’la Infatuation’ın bir işletme olarak odak noktasındaki müşteriler benzeşiyor. Restoran platformu da tıpkı dev banka gibi bol miktarda para harcayan üst düzey müşterileri çekmeye odaklanıyor.

Infatuation şu anda 50 şehirde varlık gösteriyor ve internet sitesi, mobil uygulaması, canlı yemek etkinlikleri ve EEEEEATSCON adlı yemek festivali aracılığıyla tüketicileriyle bağlantı kuruyor.

JPMorgan sözcüsü CNN Business'a verdiği demeçte, bu ortaklık sayesinde bankanın Chase kart sahipleri için "avantajlar" sağlamak için fırsatlar arayacağını söyledi. Sözcü, bu avantajların potansiyel olarak müşterilere Infatuation’ın özel içeriklerine veya deneyimlerine erişim vermeyi de içerebileceğini sözlerine ekledi.

Chase'in Tüketici ve Kamu Bankacılığı Eş CEO'su Marianne Lake yaptığı basın açıklamasında, "Infatuation’ın yiyecek ve içecek yoluyla hayatı deneyimlemenin yeni yollarına ilham veren insanlara ulaşma konusundaki yeni yaklaşımını uzun zamandır takdir ediyoruz" dedi. Lake,"İnsanları ortak bir yemek tutkusu etrafındaki deneyimlere bağlama konusunda tamamlayıcı misyonlarımızı geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

2009 yılında Chris Stang ve Andrew Steinthal tarafından kurulan Infatuation, geçmişte de JPMorgan Chase ile işbirliği yapmıştı. Restoran platformu en son JPMorgan’ın Chase Sapphire uygulamasıyla ortaklaşa bir pandemi yardım programına katılmış ve 20 küçük ve bağımsız restorana 50 bin dolar hibe vermişti.

Stang anlaşmaya ilişkin açıklamasında, "JPMorgan Chase ile olan bu ortaklık, dünya çapında daha fazla insanla etkileşime geçmemiz için inanılmaz bir fırsat sağlıyor" dedi.

'Bitcoin'den anlamayan yaşlanmış demektir'

 

Harvard Üniversitesi’nden 42 milyar dolarlık dönüşüm hamlesi

 

İngiliz ekonomisinin büyümesi temmuzda beklentinin altında kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)