BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan'dan cari açık tahmini----

JPMorgan'dan cari açık tahmini

JPMorgan'dan cari açık tahmini
12 Kasım 2018 - 15:27 www.finansgundem.com

JP Morgan: Cari işlemler dengesi Eylül'de fazla verdi, ancak baskıyı bankalar hissetti

JP Morgan, Eylül ayında ödemeler dengesi verilerinin hızlı dış yeniden dengelenme konusunda taze kanıtlar ortaya koyduğunu, ancak bankacılık sektörünün özellikle piyasa oynaklığının ilk haftalarında dış finansman problemleri ile karşı karşıya kaldığının da görüldüğünü bildirdi.

Türk Lirası'nda değer artışının sonucu olarak dış yeniden dengelenme hızının düşmesinin muhtemel olduğunu belirten JP Morgan, buna rağmen hala zayıf olan iç talebin ve güçlü ihracat performansının etkisi ile cari işlemler açığının daralmaya devam etmesinin beklediklerini vurguladı.
Ekim ayı için önce dış ticaret verilerinin dış yeniden dengelenme ivmesinin güçlü olmaya devam ettiğine işaret ettiğine dikkat çeken JPMorgan, cari işlemler açığının 2018 yılı sonunda 35,1 milyar dolar ile GSYH'nın yüzde 4,3'ü seviyesine, 2019 sonunda ise 22,8 milyar dolar ile GSYH'nın yüzde 3,1'ine inmesinin beklediklerini ifade etti.

Cari işlemler dengesindeki iyileşmenin sermaye çıkışlarını telafi etmekten öteye geçmesinin önemli olduğunu aktaran JP Morgan, şirketlerin dış finansman ihtiyaçlarına karşılamakta zorlukla karşılaşmadıklarını ve uzun vedeli borç çevirme oranının yüzde 106 olduğunu görmenin cesaret verici olduğunu belirtti.

Sermaye hesabındaki en çarpıcı gelişmenin ise bankacılık sisteminden 5,2 milyar dolar sermaye çıkışı olduğuna işaret eden JP MKorgan, bu çıkışın kısmen takvim etkisi ile açıklanabileceğini belirtti. Ekim ayında dış finansman şartlarında bir gevşeme yaşanmasının muhtelel olduğunu belirten JP Morgan, ancak bankacılık sisteminde varlık kalitesi risklerine yönelik endişeler, yerel seçimler öncesi mali gevşeme yaşanması riskinin Türkiye'nin dış finansman performanısını baskı altında tutmasının muhntemel olduğunu da vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)