BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJPMorgan’da ofise dönüş sonrası korona virüs vakası----

JPMorgan’da ofise dönüş sonrası korona virüs vakası

JPMorgan’da ofise dönüş sonrası korona virüs vakası
17 Eylül 2020 - 13:46 www.finansgundem.com

JPMorgan’ın çalışanlarını ofislere çağırmasından hemen sonra ortaya çıkan korona virüs vakasıyla yatırım bankacılığı birimi eve gönderildi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JP Morgan çalışanlarının büyük bir bölümüne ofise dönme çağrısında bulunmuştu. Çalışanların ofise dönüşünden yalnızca birkaç gün sonra ABD bankası yatırım bankacılığı birimini eve gönderme kararı aldı. Bu kararın nedeni, ofis binasında bir korona virüs vakasının tespit edilmesiydi.

Banka New York’taki merkez binasının beşinci katındaki yatırım bankacılığı birimini, çalışanlardan birine korona virüs teşhisi konmasıyla eve gönderdi.

Yaşanan bu gelişme, yatırım bankalarının, daha fazla çalışanı ofise çağırırken, korona virüsün ikinci dalgası olacağı tahmin edilen yeni bir artış arasında önemli bir denge kurması gerekliliğinin altını çiziyor.

JPMorgan’ın Başkanı Jamie Dimon, son günlerde çalışanların ofise dönmesi gerektiği konusunda oldukça ısrarcı olmuştu. Binlerce yatırım bankacısı neredeyse altı aydır evden çalışıyordu.

Korona virüs vakasıysa, bankanın üst düzey yatırım danışmanlarının 21 Eylül’de ofise dönmeleri gerektiğinin söylenmesinden yalnızca birkaç gün sonra ortaya çıktı.

JPMorgan’dan yapılan açıklamada bankanın “geçtiğimiz aylarda her bir vakayı incelediğini ve vakalar ortaya çıktıkça uygun protokolleri uyguladığını” söyledi.

Banka Avrupa’da da geçtiğimiz aylarda Paris ofisinde çıkan bir korona virüs vakasıyla karşı karşıya gelmişti.

15 Eylül’de Singapur’da gerçekleşen sanal zirvede, Dimon “işe dönüş güzel bir şey” dedi ve bankanın daha genç işgücünde “yabancılaşma” gördüğünü söyledi. Dimon’ın yorumları, butik yatırım bankası Keefe, Bruyette & Woods’un analistlerinin, uzaktan çalışma sisteminde pazartesi ve cuma günleri genç çalışanların verimliliğinin düştüğünü söyledikten sora gerçekleşti.

Londra’da, JPMorgan’ın çalışanlarının %35’i işe döndü. Banka sosyal mesafe kurallarına uyabilmek için kapasitesinin %50’sini kullanacağını açıklasa da işe dönüş yapan çalışanların sayısı, rakip bankalara göre oldukça yüksek.

Citigroup’un Londra ofisinde çalışanların %20’si dönüş yaptı. Deutsche Bank da aynı şekilde Londra ofisinde çalışanların %20’sine işe dönüş çağrısında bulundu.

Finans çalışanlarının t’ü ofise dönmek istemiyor

 

Finans devlerinden yaratıcı ofise dönüş teşvikleri

 

Ofise dönüş çağrılarının ardındaki gerçek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)