BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisJPMorgan’a yüz kızartıcı dava----

JPMorgan’a yüz kızartıcı dava

JPMorgan’a yüz kızartıcı dava
30 Aralık 2022 - 17:28 www.finansgundem.com

JPMorgan Chase, Epstein skandalı sırasında karanlık finansçının çocuk istismarını örtbas ettiği gerekçesiyle dava edildi. İddialara göre dev banka Epstein’in yeni müşteri vaatleri nedeniyle suç unsuru içeren işlemlerini görmezden geldi


FINANSGUNDEM.COM
– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük bankası JPMorgan Chase yüz kızartıcı bir suç kapsamında hakim karşısına çıktı. Financial News’in haberine göre, ABD Virgin Adaları Başsavcısı Denise George, bu hafta Manhattan Bölge Mahkemesi'nde açılan bir davaya göre, JPMorgan'ı Jeffrey Epstein'in çocuk tacizine göz yummakla suçluyor.

Davanın halka açık raporlarında yer alan suçlamalara göre JPMorgan Chase tüm uyarı işaretlerine rağmen yetkilileri uyarmadı. Banka Epstein'e bankacılık hizmetleri sunarken yıllarca yasadışı faaliyetlere ilişkin göstergeleri görmezden geldi.

Başsavcı George, Epstein’in bankaya getirdiği ve getirmeyi vaat ettiği anlaşmalar ve müşteriler nedeniyle JPMorgan tarafından özel muamele gördüğünü iddia etti ve bankanın hiçbir işlem yapmadığı gerekçesiyle jürili duruşma talep etti.

Dava, Virgin Adaları hükümetinin Epstein'in mülkleri ve karanlık finansörle ilişkili olan 10 kuruluş ile ilgili 105 milyon dolarlık bir tazminat imzalamasının ardından gerçekleşti.

Virgin Adaları sözcüsü, 29 Aralık'ta MarketWatch'tan gelen yorum talebine cevap vermedi. JPMorgan da dava hakkında yayınlanan raporlarda herhangi bir yorum yapmadı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Epstein 2019 yılında yaşı reşit olmayanlara yönelik cinsel istismar ve insan kaçakçılığı suçlarından yargılanmayı beklerken hayatını kaybetti. Epstein’in İngiltere Kraliyet Ailesi ve eski ABD başkanları gibi önemli isimlerle ilişkisi ölümünün intihar olup olmadığı tartışmalarını da beraberinde getirmişti. Karanlık finansçının tutuklu olduğu güvenlikli hücredeki ölümü intihar olayına ilişkin spekülasyonları da destekliyor.

Epstein'in çiftliğini kimse almak istemiyor

 

Epstein davası bankalara sıçradı

 

İşte dünyanın en büyük 10 bankası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)