BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiJPMorgan, WhatsApp’tan sonra ChatGPT’yi kısıtlıyor----

JPMorgan, WhatsApp’tan sonra ChatGPT’yi kısıtlıyor

JPMorgan, WhatsApp’tan sonra ChatGPT’yi kısıtlıyor
24 Şubat 2023 - 09:47 www.finansgundem.com

Alternatif iletişim ağlarından müşterileri ile mesajlaşan bankalara otoritelerin ağır para cezası kesmesi bankaları harekete geçirdi.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Denetimi zor olduğu için müşteriyle WhatsApp ile iletişim kuran bankalara ağır para cezalarının kesilmesi yöne önlemleri gündeme taşıdı. JPMorgan Chase, çalışanların ChatGPT yapay zeka destekli sohbet robotu kullanımını kısıtlıyor.

The Telegraph tarafından aktarılan bilgiye göre bu karar belirli bir olaydan ya da yasaklamadan kaynaklanmıyor. Banka kendi içerisinde yeni önlemler alıyor.

JPMorgan, yakın zamanda çalışanlarının müşterilerle iletişim kurmak için WhatsApp kullanması nedeniyle büyük para cezalarına çarptırılan birkaç bankadan biri.

Birçok bankanın da benzer iletişim ağlarını yasaklaması bekleniyor.

Bu arada ABD’li bankalar kesilen bu cezaların önemli bir kısmını yöneticilerin ikramiyeleriyle ödemeyi planlıyor.

ChatGPT nedir ve ne işe yarar?

ChatGPT, OpenAI tarafından ilk olarak 30 Kasım 2022’de kullanıma sunulan bir yapay zeka sohbet robotu. Farklı alanlardaki konuları sisteminde işleyebilen ChatGPT, yanıtlarını kullanıcının taleplerine göre uyarlayarak daha dinamik ve ilgi çekici konuşmalar yapılmasına olanak tanır. Türkçe de dahil olmak üzere pek çok farklı dilde çalışan bu sistem hem denetimli hem de pekiştirmeli öğrenme teknikleriyle geliştiriliyor.

ChatGPT nasıl çalışır ve kullanılır?

ChatGPT, yapılan konuşmalardaki sözcükleri analiz ederek, kullandığı zengin metin veri havuzu içerisinden bir sonraki sözcüğü tahmin eder. Böylece bir insanla konuşuyormuşcasına doğal yazılı cevaplar ve uzun metinler üretebilir. Bunları gerçekleştirebilmek için derin öğrenmeye sahip GPT-3 dil modelinden faydalanır.

Sorduğunuz sorular ve aldığınız cevaplar sohbet geçmişinizde görünecektir. Fakat yeni bir sohbet başlatmak isterseniz, Reset Thread seçeneğine tıklayarak konuşmayı sıfırlayabilirsiniz. Aldığınız cevaplarla ilgili geri bildirimde bulunmak için metnin yanındaki beğen veya beğenme (thumbs up – thumbs down) butonlarını kullanabilirsiniz.

Konuşmaya başlayabilmek için ChatGPT sayfasına gidin ve mail adresinizi girdikten sonra telefon numaranızı girerek doğrulama işlemini gerçekleştirin. İletişim bilgilerinizi ve kullanım amacınızı paylaştıktan sonra üyelik işleminizi tamamlayabilirsiniz. Ardından kullanıcı dostu arayüzü sayesinde ChatGPT’yi kısa süre içerisinde ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Herhangi bir mesajlaşma uygulamasında olduğu gibi metin kutusuna istediğinizi yazıp gönderebilir ve kısa bir süre içerisinde de cevap alabilirsiniz.

ChatGPT’nin özellikleri nelerdir?

1. Doğal Konuşma İşleme: ChatGPT, kullanıcıların yazdıkları format ve üslubu anlama üzerine odaklanarak, doğala yakın cevaplar verir.

2. Uyarlanabilirlik: Kullanıcı taleplerine ve konuşma gidişatına göre cevaplarını uyarlayabilir.

3. Tutarlılık: Konuşmanın bağlamına göre daha uygun ve tutarlı yanıtlar üreterek daha interaktif bir sohbet deneyimi sağlar.

4. İnsan Benzeri Yanıtlar: En önemli özelliklerinden biri ise kulağa doğal gelen yanıtlar oluşturmak için GPT dil modelini kullanması ve kullanıcıların kendisiyle iletişim kurmasını kolaylaştırmasıdır.

5. Özelleştirme: Sohbetleri farklı kullanıcıların veya kuruluşların ihtiyaçlarına ve tercihlerine uyacak şekilde özelleşebilir.

  1. JPMorgan, WhatsApp kullandığı için para cezasına çarptırıldı

     

    Dev bankaların WhatsApp faturası 1 milyar dolar

     

    "Chat GPT en az PC ve internet kadar değerli"

     

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)