BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan, WhatsApp kullandığı için para cezasına çarptırıldı----

JPMorgan, WhatsApp kullandığı için para cezasına çarptırıldı

JPMorgan, WhatsApp kullandığı için para cezasına çarptırıldı
20 Aralık 2021 - 08:32 www.finansgundem.com

Toplam gelir açısından dünyanın en büyük Wall Street şirketi JPMorgan Chase, çalışanlarının müşterileriyle iletişim kurmak için kişisel cihazları kullanmalarına izin verdiği gerekçesiyle bu hafta 200 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından yürütülen soruşturmaların ardından, JPMorgan, en az 2015'ten itibaren, Wall Street çalışanlarının hassas ticari konularda müşterilerle iletişim kurmak için metinler, WhatsApp mesajları ve e-postalar göndermek için kişisel cihazları kullandığını resmen kabul etti.

Bunun, düzenleyicilerin şirketlerin sahtecilikle mücadele veya antitröst yasalarını ihlal edip etmediğini kontrol edebilmeleri için tüm finansal kuruluşların müşterilerle iletişim kayıtlarını tutmasını gerektiren federal yasanın ihlali olduğu belirtildi.

SEC Cuma günü yaptığı açıklamada, JPMorgan'da yasalara uyumdan sorumlu yöneticilerin ve üst düzey personelin bile yatırım stratejileri, müşteri toplantıları ve piyasa gözlemleri de dahil olmak üzere iş konularını tartışmak için kişisel cihazları kullandıkları tespit edildi.

JP Morgan Türk Lirası işlemleri durdu

 

Goldman ve JPMorgan’dan primlerde süper artış

 

JP Morgan'dan Türk bankaları tavsiyesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)