BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJPMorgan: Türkiye'de enflasyon yüzde 11-13 arasında kalacak----

JPMorgan: Türkiye'de enflasyon yüzde 11-13 arasında kalacak

JPMorgan: Türkiye'de enflasyon yüzde 11-13 arasında kalacak
05 Ekim 2020 - 18:27 www.finansgundem.com

JPMorgan, Türkiye'de enflasyonun önümüzdeki aylarda yüzde 11-13 arasında kalmasının beklendiğini açıkladı

Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren JPMorgan, enflasyonun inatçı olduğunun görüldüğünü ve önümüzdeki aylarda enflasyonun yüzde 11-13 aralığında istikrarlı bir seyir izlemesini beklediklerini bildirdi. 

Eylül ayında enflasyonun beklentilerin altında gelerek sürpriz yapmasına rağmen 2020 yıl sonu enflasyon tahminini, elektrik fiyatlarına yapılan zam nedeniyle yüzde 11,3'e çıkardıklarını belirten JPMorgan, 

Ankara ve İstanbul'da ekmek fiyatlarındaki keskin artışların diğer kentlere de yayılması riskini de hesaba kattıklarını vurguladı. 

Türkiye'nin kredibiliteyi yeniden tesis etmek, dolarizasyonu durdurmak ve biraz sermaye girişi çekmek için en azında yüzde 2 reel pozitif faiz sunması gerektiğine inandıklarını belirten JPMorgan, enflasyonun öngörüldüğü gibi yüzde 11-13 bandında kalması halinde efektif fonlama faizinin en azında yüzde 13-15 bandına yükselmesi gerektiğini savundu. 

TCMB'nin son faiz artırımının ihtiyaç olması halinde efektif fonlama faizinin en azından yüzde 13,25 seviyesine yükselmesi için alan yarattığını savunan JP Morgan, TCMB'nin kredibiliteyi geri kazanmak için politika faizini en azından yüzde 12,25 seviyesine ve efektif fonlama faizi üst bandını yüzde 15,25'e çıkarmasını gerektiğini de vurguladı. 

JPMorgan, TCMB'nin böyle bir sıkılaştırmayı desteklemek için diğer karar organlarının desteğine ve destekleyici uluslararası ortama ihtiyacı olduğunu da ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)