BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi JPMorgan Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti----

JPMorgan Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti

 JPMorgan Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti
05 Temmuz 2022 - 08:00 www.finansgundem.com

JPMorgan, TÜİK'in dün açıkladığı Haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından Türkiye için 2022 yıl sonu enflasyon tahmini yukarı yönlü revize etti.

JP Morgan, TÜİK tarafından dün açıklanan Haziran ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Para politikasının aşırı şekilde gevşek olmaya devam ettiği ve enflasyona neden olan dış faktörlerde değişiklik olmadığı ortamda fiyat baskılarının büyümeye devam ettiğini belirten JPMorgan, "Enflasyonunun böyle çılgın seviyelerde olduğu zamanlarda, enflasyonu ölçmek ve tahmin etmek çok daha zor hale geliyor" değerlendirmesini yaptı.

"Bugünkü verilerini enflasyon beklentilerinde daha da kötüleşmeye yol açması büyük olasılık ve politika görünümü dikkate alındığında enflasyon muhtemelen bir süre için daha büyük bir problem olmaya devam edecek" ifadelerini kullanan JP Morgan, 2022 yıl sonu için TÜFE beklentisini yüzde 49,5'ten yüzde 63,1'e çıkardı. 2023 yıl sonu için TÜFE tahminini de yüzde 19,0'dan yüzde 22,5'e yükseltti.

Enflasyon tahminleri için risklerin hala yukarı yönlü olduğunu belirten JPMorgan, yaklaşan seçimlerin zamanlaması ve sonuçlarının, seçim öncesi uygulanacak politikaların, ortodoks politikalara ne zaman dönüleceğinin, enflasyonda orta vadeli rotayı belirleyeceğini de vurguladı.

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı

 

Yüksek faiz ve enflasyon hangi ülkeyi nasıl etkileyecek?

 

İstanbul'da enflasyon yüzde 94

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)