BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti----

JPMorgan, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

JPMorgan, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
18 Haziran 2021 - 10:15 www.finansgundem.com

JPMorgan, TCMB Para Politikası kararlarını değerlendirdiği raporunda, Türkiye için 2021 yılı GSYH büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti.

Mobilitede hızlı toparlanmayı ve COVID-19'a karşı aşılamanın hızlanmasını dikkate alan JPMorgan, 2021 yılı için GSYH büyüme tahminini yüzde 6,1'den yüzde 6,8'e çıkardı.

TCMB'nin beklentilere paralel olarak politika faizini yüzde 19,0'da tuttuğuna işaret eden JPMorgan, ana politika yönlendirmesine ilişkin cümlelerin önceki PPK toplantısına göre değişmeden kaldığına dikkat çekti. JPMorgan, güçlü yurt içi talep, yükselen maliyetlerin yol açtığı fiyat baskıları ve zayıf politika kredibilitesinin sıkı politikanın devam ettirilmesini desteklediğini vurguladı.

"Son dönemde enflasyonda görülen aşağı yönlü sürprizlere rağmen fiyat baskıları hala güçlü ve TCMB'nin baskıları kontrol altında tutmak ve politika kredibilitesinde biraz toparlanma sağlayabilmek için güçlü durmasına ihtiyaç var" değerlendirmesini yapan JPMorgan, ilk faiz indiriminin Eylül'de 100 baz puan olacağını öngördüklerini hatırlattı.

"Erken bir faiz indirimi için risklerin farkındayız" ifadelerini kullanan JPMorgan, "TCMB PPK açıklamasındaki ihtiyatlı ifadeler bizi cesaretlendirdi. Bir kez daha erken bir gevşetmenin hali hazırda zayıf olan politika kredibilitesini baltalayabileceği, ekonomik görünüm için zarar verici olabileceğini bir kez daha ikaz ediyoruz"dedi.

Borsa, döviz ve enflasyon baskısında

İngiltere'de perakende satışlar beklenti altında

Almanya'da ÜFE haziranda yüzde 7,2 arttı

Japonya Merkez Bankası, Faiz oranını değiştirmedi

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Analiz19 Haziran 2021 11:25

    Ekgyo'u bank of america neden topluyor? YTD

  • Yea19 Haziran 2021 07:03

    Bu buyume ile, dis borc odenmesi olmaz. Super buyume lazim. Usd borclu yatirimlar artiyor. Bir birey 1 yilda dis borc icin atiyorum hakkina dusen dis borca karsilik 2 ay calisiyorsa, suan 5 aya cikti bu calisma saati gunu.

  • manyak herif18 Haziran 2021 22:26

    uzuuun yıllar sonra ilk defa amerikalı bir rating kuruluşu olumlu bir mesaj vermiş.olan benim dişime oldu.