BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan: Negatif faiz oranlarına gerek yok----

JPMorgan: Negatif faiz oranlarına gerek yok

JPMorgan: Negatif faiz oranlarına gerek yok
08 Mayıs 2020 - 12:45 www.finansgundem.com

Piyasalar ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını negatife düşürmesini fiyatlandırırken JPMorgan stretejistleri bunun gereksiz ve yanlış bir karar olacağını savunuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasalar, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını negatif bölgeye getirmesi olasılığıyla fiyatlandırmaya başlarken, JPMorgan Portföy Yönetimi'nden David Kelly böyle bir politika hareketinin pek mantıklı olmadığını savunuyor.

JPMorgan Portföy Yönetimi Küresel Baş Stratejisti Kelly Cuma günü CNBC'ye verdiği demeçte, "Negatif oranlara gitmenin hiçbir anlamı yok." dedi.

“Negatif oranlar Japon ekonomisine yardımcı olmadı, Avrupa ekonomisine de yardımcı olmadı" diyen Kelly, negatif faiz politikalarının benimsenmesine rağmen bu bölgelerde gerçekleşen ekonomik güçlüklere atıfta bulundu. "Tek yaptıkları şey bankacılık sistemini tıkamak, herkesin çalışmasını zorlaştırmak olacaktır."

Kelly röportajında ABD Hükümeti’nin " sınırsız mali genişlemeyi etkinleştirdiği" bir dönemde buna gerek olmadığını da belirtti.

Kelly Kongre’den 2 trilyon dolarlık yeni bir destek paketi beklendiğini sözlerine ekleyerek, "Ekonomiyi doğrudan canlandırmak istiyorsanız, tüketicilerin ve işletmelerin eline daha fazla para verin. Kongre'nin bunu yapmaktan çekinmediği görünüyor” dedi.

ABD Hazinesi’nin yaptığı mali destek ve FED’in tahvil alımlarının birleştiğinde oldukça yüksek bir verim elde edildiğini belirten Kelly, “Şu anda muazzam bir parasal genişleme söz konusu” diyerek ekonominin negatif Faiz oranlarının yardımına ihtiyacı olmadığını belirtti.

Fed bilançosunda büyüme yavaşladı

 

Bitcoin 10 bin dolar barajını aştı

 

Dolar/TL 7,09 seviyesinde

 

Nisanda en fazla reel getiri külçe altında oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)