BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJPMorgan faiz indirimi için tahminde bulundu----

JPMorgan faiz indirimi için tahminde bulundu

JPMorgan faiz indirimi için tahminde bulundu
06 Mart 2019 - 17:18 www.finansgundem.com

JP Morgan: TCMB'nin faiz indirimi için Haziran'ı bekleyeceğini öngörüyoruz

TCMB Para Politikası Kurulu'nun bugünkü toplantısından çıkan kararların piyasa beklentilerine paralel olduğunu belirten JP Morgan, politika kararlarına ilişkin açıklamasında önceki toplantıya göre değişiklik yapmayan TCMB'nin ihtiyaç olması halinde politikayı daha da sıkılaştırkma kararlılığına atıfta bulunmaya devam ettiğine dikkat çekti.

"Bu ifadeler TCMB'nin erken bir faiz indiriminin yol açabileceği kredibilite erezyonu riskinin tamamen farkında olduğu görüşümüzü destekliyor" değerlendirmesini yapan JP Morgan, siyasi baskı gelmediği takdirde TCMB'nin para politikasını gevşetmeye ancak yıllık enflasyonun ikna edici bir hızla düşmeye başlayacağı Haziran ayında başlamasını beklediklerini tekrarladı.

TCMB açıklamasındaki şahin tonun Nisan ayında bir faiz indirimi riskini azalttığını ancak tamamen ortadan kaldırmadığını ifade eden JP Morgan, yatırımcıların Türkiye konusunda daha yapıcı olmadan önce seçim sonuçlarını ve yeni politika kararlarını beklemelerinin muhtemel olduğunu vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)