BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJPMorgan faiz beklentisini yükseltti----

JPMorgan faiz beklentisini yükseltti

JPMorgan faiz beklentisini yükseltti
31 Mart 2022 - 10:24 www.finansgundem.com

Fed geçtiğimiz haftalarda 25 baz puan faiz artırımına gitmişti. JPMorgan ekonomistleri ise Fed'den faiz artırım beklentilerini yukarı yönlü revize etti.

Daha önce her 2 toplantıda 25’er baz puan artış bekleyen JPMorgan ekonomistleri, Fed’in gelecek 2 ayki toplantısı için 50’şer baz puanlık faiz artışı bekliyor.

Fed yetkililerinin 50 baz puan faiz artışına daha sıcak baktığı görünüyor cümlesiyle başlayan notta şu satırlar yer aldı:

"Mayıs ve Haziran için 25’er baz puanlık Faiz artış tahminimizi 50’şer baz puana yükselttik. Temmuz ayı ve sonrasında ise 25’er baz puanlık artışlarla devam etmesini bekliyoruz"

Bloomberght'de yer alan habere göre, Michael Feroli öncülüğündeki ekonomistler, beklentilerin değişmesinde Başkan Jerome Powell’ın geçen hafta ‘50 baz puanlık faiz artışı masada’ söyleminin etkili olduğu ifade ederek “FOMC toplantısındaki şahin tonda söylemlere piyasanın kayıtsız kalması da Komite’nin daha hızlı sıkılaşma sinyali vermesine neden olmuş olabilir” dedi.

Fed üyelerinden faiz açıklaması

 

FED gelişen ülke piyasalarını mı vuracak?

 

İngiltere son çeyrekte güçlü büyüdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)