BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriJPMorgan dijital para hamlesini hızlandırıyor----

JPMorgan dijital para hamlesini hızlandırıyor

JPMorgan dijital para hamlesini hızlandırıyor
28 Ekim 2020 - 15:33 www.finansgundem.com

Dev ABD bankası JPMorgan dijital para birimleri ve blockchain teknolojileri için 5 yıldır hazırladığı yeni biriminin kullanıma sunuyor. Banka, yeni işletme birimi Onyx ile kendi dijital para birimi JPM Coin’i yaygınlaştırmayı hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Chase dijital para birimleri ve blockchain çalışmalarına ev sahipliği yapmak ve dijital para birimi JPM Coin’in ticari olarak kullanılması için yeni bir işletme birimi kurdu.

Bankanın Onyx olarak adlandırdığı birimi beş yıldır kuruluş sürecindeydi. Chase’in Küresel Toptan Ödemeler Birimi Başkanı Takis Georgakopoulos CNBC’ye verdiği röportajda yeni birimin lansman projelerinde 100’den fazla personel çalışacağını belirtti.

Georgakopoulos büyük bir teknoloji firmasının içerisinde bulunduğumuz haftadan itibaren küresel ödemeler için JPM Coin’i kullanacağını belirtti. Açıklamalar daha sonra bankanın Blockchain Başkanı Christine Moy tarafından Twitter üzerinen doğrulandı.

JPMorgan’ın blockchain ağı Liink şu anda 78 ülkede Deutsche Bank, Danske Bank ve bir dizi merkez bankası da dahil olmak üzere dünyanın 50 en büyük bankasının 25’inde kullanılıyor.

Georgakopolous Onyx’in internet sitesindeki açıklamasında, “Onyx, JPMorgan’ın Toptan Ödemeler platformlarını güçlendirmek için blockchain ve diğer çığır açan teknolojilere olan bağlılığımızı göstermektedir” sözlerine yer verdi. Üst düzey yönetici, “Bilgi ve değer alışverişinin daha iyi yollarını yeniden hayal etme ve yeniden tasarlama sürecinin ön saflarındayız” ifadelerini kullandı.

Yeni kurulan şirket Singapur Merkez Bankası’yla birlikte ürettiği Ubin adlı projeyle farklı para birimlerinden yapılan ödemeleri tek bir blockchain ağında gerçekleştirmeyi mümkün kılan bir protatifi geliştiriyor.

Merkez bankaları dijital parayı neden önemsiyor?

Avrupa bankaları dijital parada sona yaklaşıyor

JPMorgan kendi kripto para birimini geliştiren az sayıdaki bankacılık devinden birisi. Barclays, Santander ve UBS de ortaklaşa gerçekleştirmeyi hedefledikleri blockchain projesi Fnality üzerine çalışıyorlar.

Piyasa düzenleyicilerinin onayını aldıktan sonra gelecek yıl işleme girmesi beklenen Fnality merkez bankaları mevduatlarına bağlı para birimini kullanarak bankadan bankaya işlem sağlayan bir ödeme sistemi olacak.

İspanyol bankacılık devinden güçlü bilanço

 

Visa’nın fintek planı anti tröst engeline takılabilir

 

ABD yaptırımları Hong Kong bankalarını korkutmadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)