BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJPMorgan: Dijital altına talep artacak----

JPMorgan: Dijital altına talep artacak

JPMorgan: Dijital altına talep artacak
10 Aralık 2020 - 10:01 www.finansgundem.com

Dev yatırım bankası JPMorgan analistleri, Bitcoin'in önümüzdeki yıllarda altının piyasa payını ele geçirebileceği ön görüsünde.

JPMorgan Chase analistleri, Bitcoin'in (BTC) bir rezerv varlığı olarak giderek daha çok ana akım yaygınlık kazanmasının altına doğrudan etkisi olacağını söyledi.

Nikolaos Panigirtzoglou dahil stratejistler, Bitcoin'in "dijital altın" söyleminin yatırımcıları önümüzdeki yıllarda değerli madenden Bitcoin'e çekeceğine ve iki varlığın fiyatları arasında büyük bir ayrılığa yol açacağına inanıyor.

Banka, aile ofislerinde tutulan varlıkların yalnızca yüzde 0,18'ini Bitcoin'in, yüzde 3,3'ünü ise altın borsa yatırım fonlarının oluşturduğunu söyledi. Bu veriler başlangıç noktası olarak kullanılırsa, altından Bitcoin'e aktarılacak yalnızca küçük bir miktar iki varlığın fiyatında büyük değişikliklere yol açabilir.

JPMorgan analistleri şöyle açıkladı:

“Bitcoin kurumsal yatırımcılar tarafından henüz yeni benimsenmeye başladı. Eğer bu orta-uzun vadeli teori gerçekleşirse, altın fiyatı önümüzdeki yıllarda büyük bir değişiklik yaşayabilir.”

 
JPMorgan’ın analizinin ötesinde de Bitcoin'in kurumsal yaygınlık kazandığını görmek mümkün. Dijital varlık yönetim şirketi Grayscale, Bitcoin ve Ethereum (ETH) tröstlerinde rekor sermaye girişi gördü. Grayscale, Paypal ve Cash App, her gün oluşturulandan daha fazla Bitcoin satın alıyor.

Uzun vadede değer kazanacağı düşünülmesine rağmen, dijital varlık muhtemelen son rallisini fazla uzattı. Analistler kısa vadede güçlü bir satış baskısı görülmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Bitcoin fiyatı çarşamba günü yüzde 7'den fazla değer kaybederek 18 bin doların altına geriledi.

JP Morgan Bitcoin’de düşüş bekliyor

 

Döviz ve altın işlemlerinde valör kaldırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)