BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan, Deutsche Bank’a karşı dikkatli----

JPMorgan, Deutsche Bank’a karşı dikkatli

JPMorgan, Deutsche Bank’a karşı dikkatli
09 Kasım 2020 - 15:29 www.finansgundem.com

Deutsche Bank için işler yolunda gidiyor olsa da, JPMorgan bankanın halen “destekleyici” bir getiri ortamında faaliyet gösterdiğine dikkat çekti

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank için işler yolunda gidiyor. Banka nihayet Donald Trump’a verdiği 340 milyon dolarlık kredilerin geri ödemesini alacak. Aynı zamanda o kadar iyi bir yıl ve güçlü bir üçüncü çeyrek geçirdi ki, CEO ve CFO geçtiğimiz hafta “momentum” ve “müşterinin geri döndürülmesinden” bahsetti.

HSBC gibi bankaların henüz yeni başladığı, yeniden yapılandırmanın Deutsche’de %80 oranında tamamlanmış olması, ve bankanın stratejik işe alımlar yaptığının görülmesi Alman bankasının yeniden güvenli olduğu anlamına mı geliyor?

JPMorgan bunun için erken olduğunu düşünüyor. Geçtiğimiz hafta yazdığı notta, bankanın Hisse Araştırmaları Başkanı Kian Abouhossein, Deutsche Bank’ın “hedeflerini destekleyici bir getiri ortamında gerçekleştirdiğini” söyledi ve bankanın hisse fiyatlarının üzerinde getiri sağlayabilmesi için uzun bir yolunun olduğunu ifade etti.

Abouhossein’e göre, Deutsche Bank, yatırım bankacılığı birimine oldukça odaklanmış durumda. Bunun karşılığında yatırım bankası da oldukça fazla miktarda sabit gelire, para birimlerine ve emtialara (FICC) yöneldi.

Bu da 2020’nin ilk 9 ayında, birimin gelirlerinin neredeyse %80’ine denk geliyor. Ancak FICC işlemlerinin her yerde başarıyla yapılabildiği bir dönemde, Deutsche’nin iyi performans göstermekten başka çaresi yok.

Ancak bazıları, Deutsche’nin 2020’nin üçüncü çeyreğindeki başarısının, 2019’un aynı dönemindeki zayıf verilerine kıyasla öne çıktığını düşünüyor. Yeni sabit gelir pazar payını rakiplerinin elinden almaktansa, Deutsche Bank, yalnızca kaybettiği zemini geri kazanıyor olabilir. Elbette, 2019 ve 2020’nin üçüncü çeyreklerinde, sabit gelirde pazar payını kaybeden HSBC’den çok daha üstün bir performans gösterdi.

Şimdi sorulması gereken soru, Deutsche’nin sabit gelir biriminin sürdürülebilir olup olmadığı. Kurumsal ve yatırım bankacılığı birimlerinde, hissedarların vergi sonrası geliri, 2020’nin ilk 9 ayında %10,1 seviyesindeydi. Bu rakam geçtiğimiz yıl, daha normal bir ortamda, gelirler %35 daha düşükken %1,9 seviyesindeydi.

Yatırım bankacılığının performansı, Abouhossein’e göre bir risk. Ve elbette Deutsche’nin, ön ofislerde işten çıkarmalar devam ederken, diğer bölümler için istihdam ihtiyacının artması da.

2020’nin ilk 9 ayında, Deutsche’nin ön ofisinden 838 çalışan işten çıkarıldı ancak destek birimlerine 270 kişi alındı. Bu da tazminat masraflarının düşürülmesinin önüne geçiyor. Özellikle de kimsenin tazminatını almadan işten ayrılmak istemediği bir dönemde.

Tüm dikkatlere rağmen, Deutsche aynı zamanda bir şeyleri de doğru yapıyor. Uzmanlar Alman bankasının sabit gelir birimi için işe alımlara geri döndüğünü ve geçtiğimiz yıl faiz oranları biriminde gerçekleştirdiği yeniden yapılandırmanın güçlü br başarısı olduğunu söylüyor. Bu birimdeki işe alımlardan 12 ay sonra, Deutsche’nin bu birimdeki getirileri ikiye katlandı. Bu da bankanın diğer birimlerde de aynı şekilde işe alımlara devam etmesi için bir neden olabilir.

Fitch, Suudi Arabistan'ın not görünümünü "negatife" çevirdi

 

Ekonominin sorumluluğu Binali Yıldırım'a mı verilecek?

 

Moody's'den Türkiye değerlendirmesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)