BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisJPMorgan CEO’su ölümden döndü----

JPMorgan CEO’su ölümden döndü

JPMorgan CEO’su ölümden döndü
01 Ocak 2021 - 12:16 www.finansgundem.com

Wall Street bankası JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon Kovid-19 krizinin en yoğun olduğu dönemde ölümcül bir kalp krizi geçirdi. Ameliyattan canlı çıkması zor görülen Dimon 5 ay geçmeden bankanın dümenini eline aldı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük bankası JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon aort damarlarındaki tehlikeli bir yırtık sebebiyle iki kez ameliyat geçirdi.

Bankanın en tepesindeki Dimon’ın sağlık sorunları 5 Mart tarihinde bankanın üst düzey yöneticilerine ekonominin içinde bulunduğu sıkıntılı durumu paylaştığı sırada baş gösterdi.

Göğsünde kesin bir acı hisseden Dimon’ın doktoru aranarak eşi Judy tarafından taksiyle acil bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Judy Dimon CEO’nun sekreterine bir e-posta göndererek kendini iyi hissetmediği için ayrıldığını belirtti.

Jamie Dimon Wall Street Journal’e verdiği ilk röportajında, “Sağlam çıkıp çıkamayabileceğimi biliyordum” ifadelerine yer verdi. Dimon kalp damarlarındaki hasarın onarılması için zorlu bir ameliyata girmesi gerekiyordu.

'Jamie'ye otobüs çarptı' planı

Ameliyattan önce Dimon'un eşi, bankanın yatırım ve şirket bölümünü yöneten Daniel Pinto ve tüketici operasyonlarından sorumlu Gordon Smith de dahil olmak üzere bankanın yöneticilerini ayağa kaldırdı. Genel Danışman Stacey Fiedman ile birlikte üst düzey yöneticiler “Jamie’ye otobüs çarptı” planını uyguladılar ve bankanın acil veraset protokolü devreye girdi.

Ameliyathanede cerrahların aortunu yeniden inşa etmek konusunda çok küçük bir şansı vardı. Bu esnada herhangi bir yırtık Dimon'ın kurtarılması için daha fazla şansları olmayacağı anlamına geliyordu.

Operasyon başarılı oldu ancak CEO’nun iyileşmesi için süresi gerekiyordu. Bu sebeple Pinto New York'a varmak için Londra'daki evinden yola çıktı.

Ameliyattan sonraki hafta sonunda petrol fiyatlarındaki savaş başladı ve borsalardaki çöküşün kontrol altına alınması içi 22 yıldır sonra ilk kez 15 dakikalık devre kesimi uygulandı.

Dimon için iyileşme süresi arkasına yaslanıp izlemesini gerektiriyordu. CEO banka koltuğunda değilken JPMorgan’ın bilançosu ABD’de ve tüm dünyada hissedilen pandemi etkilerine dayanmaya çalışıyordu.

Jamie Dimon bankanın dümenini eline alıyor

JPMorgan CEO’su Nisan ayında iyileşmesinin ardından New York eyaletindeki Westchester şehirde Bedfort’taki evinden ayrılarak bankayı önümüzdeki acı verici resesyon sürecine hazırlamak için işe geri döndü.

Bankayı en kötü senaryoya hazırlamak için çalışan Dimon Haziran ayında New York, Madison Avenue’daki çoğunlukla boş olan bankanın genel merkezindeydi. Ameliyat masasından kalkalı beş ay olmadan ofisine dönen Dimon doktorların sıkı talimatları doğrultusunda kan basıncını masasındaki monitörü ve akıllı saatler yardımıyla sürekli kontrol etti.

Dimon ve beraberindeki ekibi JPMorgan’ın ekonomik verilerini yakından izledi. Banka toparlanmak için nakit rezervlerinin bir kısmını serbest bırakırken yeni bir teşvik paketi gelmemesi halinde iki dipli resesyon gerçekleşeceği konusunda uyardı.

 

CEO iyimser öngörülere tedbirli yaklaşıyor

Aşıya ilişkin olumlu haberler üçüncü çeyrekte teşvik paketinin ABD Kongresi’nden geçeceği umuduyla birlikte iyimserlik ortamı oluşturdu.

JPMorgan ekonomistleri projeksiyonlarını yükseltse de Dimon’un endişeleri devam ediyor. JPMorgan CEO’su ABD’deki büyümenin derinleşen ekonomik adaletsizlikle birlikte daha yavaş gerçekleştiğini ve kapitalizmin daha fazla istikrarsız bir hal aldığını düşünüyor.

Yine de banka bu yıl hisse senedi fiyatlarındaki %10’luk düşüşe rağmen rakiplerine göre yatırımcıların değerlemelerinde kendine oldukça iyi bir yer buldu.

Dimon emekli olmayı düşünmek için dahi çok meşgul. Doktorları ise acil kalp ameliyatına neden olan şeyin ne olduğunu halen bilmiyor.

Ünlü CEO şimdilerde karşılarındaki yeni meydan okumaya odaklanmış durumda. Dimon röportajında, “Bunu yenmeye odaklanmak zorundayız. Her şeyden önce Kovid’ten kurtulmak zorundayız” dedi.

 

Kovid-19: 'Gizemli' başladı, her şey ortaya döküldü

 

Trump’ın yeni yıl mesajı: Hatırlanmalıyız

 

Merkel: Bu kadar zor bir yıl yaşamadık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)