BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriJPMorgan, Blockchain tabanlı ödeme platformu başlatıyor----

JPMorgan, Blockchain tabanlı ödeme platformu başlatıyor

JPMorgan, Blockchain tabanlı ödeme platformu başlatıyor
28 Nisan 2021 - 15:40 www.finansgundem.com

ABD merkezli dev yatırım bankası JPMorgan, küresel ödemeler ve bankalar arası işlemlere odaklanan yeni bir blockchain şirketi başlatmak için DBS ve Temasek ile birlikte çalışacak.

ABD merkezli dev finans şirketi JPMorgan, küresel ödemeler ve bankalar arası aktarımlara odaklanan yeni bir blockchain şirketi başlatmak için Singapur'un en büyük bankası DBS ve yatırım şirketi Temasek ile birlikte çalışıyor.

Partior adlı yeni şirket, uluslararası ödemeler, alım satım işlemleri ve döviz işlemlerinde hatayı azaltmak için blockchain teknolojisini kullanacak ve ticari bankacılığı dijitalleştirecek. 

JPMorgan, çarşamba günü yapılan duyuruda yeni özellik ile çeşitli işlemlerde anlık ödemeler gerçekleştirilebileceğini ve bankalara mevcut finans sisteminde küresel ödemeye ilişkin sorunların üstesinden gelmeye yardımcı olacağını açıkladı.

Yeni platform, Singapur Para Otoritesi tarafından 2017'de başlatılan blockchain tabanlı ödeme girişimi Ubin Projesi'nin bir parçası olarak JPMorgan ve Temasek'in geçmiş çalışmaları üzerine inşa edilecek. Partior'un platformu, çoğunlukla Singapur merkezli bankaları arasında hem ABD doları hem de Singapur doları akışını kolaylaştırmaya odaklı başlatılacak. Hizmetin diğer para birimlerine ve piyasalara da genişletilmesi hedefleniyor.

Platform, duyuruya göre devam eden merkez bankası dijital para birimi projelerini ve kullanım alanlarını tamamlamayı amaçlıyor. Singapur Para Otoritesi Baş Fintech Sorumlusu Sopnendu Mohanty, Partior'un dijital paralar ile işlem yapmak için temel bir küresel altyapı sunduğunu açıkladı.

JP Morgan Bitcoin fonu kuruyor

JPMorgan küresel para transferlerinde Blockchain kullanıyor

JP Morgan, dolarda yükseliş beklentisini korudu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)