BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan Avrupa’daki personelini 2 katına çıkardı----

JPMorgan Avrupa’daki personelini 2 katına çıkardı

JPMorgan Avrupa’daki personelini 2 katına çıkardı
31 Mayıs 2022 - 16:02 www.finansgundem.com

Brexit sonrası süreçte Avrupa birimini güçlendirmeye odaklan JPMorgan bölgedeki personel sayısını 626’dan 1287’ye çıkardı. Bankanın bölgedeki personel sayısını artırmaya devam etmesi bekleniyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının (Brexit) sonrasında oluşan yeni dönemle dev yatırım bankaları da yeni stratejilerini bir bir görücüye çıkarıyor. Goldman Sachs’ın ardından varlıkları bakımından ABD’nin en büyük yatırım bankası olan JPMorgan da Avrupa birimlerindeki personel sayısını yükseltti. Banka, bölgedeki personel sayısını iki katına çıkardı. Çalışanlarını Fransa ve Almanya merkezlerine kaydıran dev yatırım bankasının Avrupa birimde 1300’e yakın personel çalışıyor.

Financial News’in haberine göre 2021 sonu itibariyle JPMorgan’ın Avrupa operasyon birimlerinde 1287 personel çalışıyor. Bir yıl öncesinde ise bu rakam sadece 626’ydı. Banka Brexit sonrası uyum süreci kapsamında Kıta Avrupası’ndaki bazı tüzel kişilikleri birleştirdi.

JPMorgan’ın Avrupa ofislerindeki en büyük artış Paris biriminde görüldü. ABD bankası Paris’teki çalışan sayısını 2021 yılında 78’den 379’a taşıdı. JPMorgan geçtiğimiz Temmuz ayında Fransa’nın başkentini yeni ticaret merkezi olarak açıklamıştı. Banka bu yılın sonuna kadar bölgedeki personel sayısını 800 kişiye çıkarmayı planlıyor.

Kıtadaki çalışan sayısının artmasına rağmen, JPMorgan'ın Londra merkezli Avrupa kuruluşuna bağlı personel sayısı da iki katından fazla artırarak 139'a yükseltti. Bankanın personel maliyetleri bir önceki yıla göre %154 artışla 368,5 milyon euroya yükseldi.

JPMorgan raporunda 2020 yılına göre bankanın iş hacminin %5’ten %13’e yükseldiği görülüyor. Bununla birlikte bankanın geçen yıl bölgeden elde ettiği kâr bir önceki yıla göre 139,9 milyon eurodan 774 milyon euroya yükseldi.

Bankalar Brexit planlarını uygulamak için milyonlarca dolar harcadılar. Ancak aynı zamanda düzenleyici kurumlardan gelen kıtadaki varlıkların daha da güçlendirmeleri yönündeki baskısıyla karşı karşıyalar. Avrupa Merkez Bankası’nın konuyla ilgili analizleri Londra’dan Kıta Avrupası’na taşınan bankaların birçoğunun halen İngiltere operasyonlarına aşırı derecede bağımlı olduğunu tespit etti.

ECB'nin denetim kuruluna liderlik eden Andrea Enria'nın 19 Mayıs'ta yayınladığı bir blog yazısında, incelediği 264 işlem masasının %21'inin hedefli bir şekilde denetime tâbî tutulmayı garanti ettiğini yazdı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bir diğer büyük ABD’li yatırım bankası olan Goldman Sachs, Avrupa Birliği merkezindeki personel sayısını geçen yıl 350 kişi artırdı. ABD bankasında personel maliyetleri 114 milyon eurodan 536 milyon euroya yükseldi.

Dünyanın en büyük dört mali denetim firmasından biri olan EY tarafından Mart ayında yayınlanan bir rapor, 2016'daki Brexit oylamasından bu yana 7.000'den fazla pozisyonun Londra'dan kıtaya taşındığını gösterdi. Bu sayı, referandum sonrasında danışmanlık şirketi Oliver Wyman tarafından öngörülen 40.000'den çok daha düşük. Lobi örgütü CityUK tarafından 2016 yılında oluşturulan bir PwC raporunca ise Brexit sonrası 100 bin kişilik iş kaybının oluşması öngörülüyordu.

Goldman Sachs’tan Brexit göçü

 

Euro Bölgesi'nde enflasyon yeni bir rekor kırdı

 

Fransa'da enflasyon rekor kırdı

 


.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)