BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJP Morgan'ın TCMB'den 100 baz puan faiz indirimi bekliyor----

JP Morgan'ın TCMB'den 100 baz puan faiz indirimi bekliyor

JP Morgan'ın TCMB'den 100 baz puan faiz indirimi bekliyor
10 Aralık 2019 - 11:49 www.finansgundem.com

JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın perşembe günü yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimine devam edeceğini bekliyor.

JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın perşembe günü yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimine devam edeceğini, gösterge faizi 100 baz puan dana indireceğini öngördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu toplantıda kredi büyümesini desteklemek için zorunlu karşılık kurallanında düzenlemeler yapmasını da bekleyen JP Morgan, Banka'nın Ağustos ayında duyurduğu ayrıcalıklı zorunlu karşılık uygulamasının parametrelerini revize edeceğini öngördü.

JP Morgan yaptığı değerlendirmede, global düşük faiz ortamında olunmasına rağmen Türkiye'nin pozitif bir reel faiz oranı sunması gerektiği görüşünde olduklarını da vurguladı.

Gelecek yıl yıllık enflasyonun yüzde 9,0'a gerilemesini bekleyen JP Morgan, TCMB'den toplam 350 baz puan Faiz indirimi beklediklerini de ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)