BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJP Morgan’dan yıldız transferi----

JP Morgan’dan yıldız transferi

JP Morgan’dan yıldız transferi
18 Şubat 2021 - 14:47 www.finansgundem.com

Dev Wall Street bankası JP Morgan İngiltere’deki yatırım bankacılığı birimi eş başkanlığına dünyanın en önemli avukatlarından birisi olan Charlie Jacobs’u transfer etti


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Magic Circle (Büyülü Çember) tabiri Londra’daki en büyük beş çokuluslu hukuk firmasını tabir etmek için kullanılıyor. Bu beş firmadan birisi olan Linklaters’ın Kıdemli Ortağı Charlie Jacobs Financial News’in haberine göre JP Morgan’ın İngiltere Yatırım Bankacılığı Birimi’ne eş başkanı olarak transfer oluyor.

Jacobs geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada dev hukuk firmasından ayrılacağını açıklamıştı. Yıldız isim bu kararıyla M&A (Şirket evlilikleri ve satın alma) alanının en önemli avukatlarından birisi olduğu hukuk kariyerini sonlandırdığını da belirtmiş olmuştu.

JP Morgan’ın çalışanlarıyla paylaştığı nota göre Jacobs bankanın İngiltere yatırım bankacılığı birimine David Lomer’la birlikte başkanlık edecek.

Jacobs son yıllarda hukuk alanından yatırım bankacılığına geçiş yapan üst düzey avukatların izinden gidiyor.

2016 yılında bir diğer hukuk firması Freshfields Bruckhaus Deringer’ın Eski Ortağı Will Lawes ABD merkezli finans firması Lazard’a genel müdür olarak geçiş yapmıştı. Freshfields’ın yıldız ismi ve M&A ortağı Mark Rawlinson Morgan Stanley’nin İngiltere Yatırım Bankacılığı Birimi’ne başkan olarak transfer olmuştu.

JP Morgan, yıldız avukatı şu anda birimde eş başkanlık görevini yapan Ed Byers’ın yerine getirdi. Byers ise başkan yardımcılığı pozisyonuna alındı.

JPMorgan, 2020 yılında 2,6 milyar dolarlık rekor bir yatırım bankacılığı geliriyle bu alanda dünya çapında en üst sırada yer alan banka oldu. Ancak Dealogic verilerine göre, banka İngiltere'de geçen yıl 370 milyon dolarla Goldman Sachs'ın ardından ikinci sırada yer aldı.

Wall Street’in en büyük bankası son bir yıl içinde yatırım bankacılığı biriminin üst düzey kademelerinde değişiklik yapmayı sürdürüyor. JP Morgan geçtiğimiz yılın Şubat ayında Avrupa CEO’su Vis Raghavan ve Jim Casey’i yatırım bankacılığı biriminin küresel eş başkanları olarak atamıştı. Bu hamle bankanın en önemli müşterileriyle ilişki içerisinde olan sözleşmeler alanındaki tecrübeli bankacılarını başkan yardımcılığına terfi ettirme ve yeni nesillere daha fazla sorumluluk verme stratejisinin bir parçasıydı.

JP Morgan geçtiğimiz hafta İngiltere İşçi Partisi Eski Milletvekili Chuka Umunna’yı EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetim Başkanı olarak işe aldığını açıklamıştı.

Societe Generale, dolarda gerileme bekliyor

 

Barclays temettü dağıtım kararı aldı

 

Bankacılık Dışı Finans Sektörü’nün 2020 sonuçları açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)