BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan, Türkiye için 2020 sonu enflasyon tahminini yükseltti----

JP Morgan, Türkiye için 2020 sonu enflasyon tahminini yükseltti

JP Morgan, Türkiye için 2020 sonu enflasyon tahminini yükseltti
03 Haziran 2020 - 15:25 www.finansgundem.com

TÜİK'in bugün açıkladığı Mayıs ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren JP Morgan, Türkiye için 2020 sonu enflasyon tahminini yüzde 8,1'den yüzde 8,5'e çıkardı.

Mayıs ayında tüketici fiyatlarında geniş tabanlı bir yükseliş görülmesinin önemli olduğunu belirten JP Morgan, enerji, giyim, dayanıklı mal, ulaştırma ve iletişim fiyatlarındaki artışın döviz kurunun fiyatlara geçişinin önceki aydan daha güçlü olduğunu teyit ettiğini vurguladı.

Türk Lirası'nın son günlerde güçlendiği dikkate alındığında, kurun yarattığı fiyat baskısının yakın gelecekte durabileceği anlamına geldiğini belirten JP Morgan, "Bununla birlikte, son dönemdeki genişlemeci politikalar ve tüketici güvenindeki toparlanmaya işaret eden veriler, dezenflasyon sürecini tehlikeye atma potansiyeline sahip" değerlendirmesini yaptı.

Mayıs ayındaki sürpriz yükseliş sonrasında yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 8,1'den yüzde 8,1'e çıkaran JP Morgan, enflasyonda düşüşün yılın son aylarında daha görünüm hale geleceğine inandıklarını da belirtti.

Açıklanan enflasyon rakamlarının TCMB'nin artan ihtiyatlılığını teyit eder nitelikte olduğunu da ifade eden JP Morgan, "Bu ihtiyatlılık TCMB'nin para politikası gevşetmede sona çok yakın olduğu görüşümüzü destekledi. TCMB'nin nihai olarak 215 baz puanlık bir indirim daha yapacağı tahminimiz vardı. Ancak bugünkü veri, nihai indirimin ertelenmesi veya bundan vazgeçilmesi riskini artırdı" dedi.

Enflasyon mayısta beklentileri aştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)