BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan, TCMB'nin faiz kararını yorumladı----

JP Morgan, TCMB'nin faiz kararını yorumladı

JP Morgan, TCMB'nin faiz kararını yorumladı
21 Temmuz 2022 - 23:55 www.finansgundem.com

JP Morgan, TCMB'nin faiz kararı hakkında yaptığı değerlendirmede, Merkez Bankası’nın karar metninde kullandığı dilde “anlamlı bir değişiklik” yapma gereği duymadığını ve faiz kararının giderek piyasayla daha az alakalı hale getirdiğini belirtti

ABD'nin önde gelen bankalarından JP Morgan, TCMB’nin politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda değiştirmeyerek yüzde 14 seviyesinde tutma kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

JP Morgan yayımladığı notta, TCMB’nin karar metninde kullandığı dilde “anlamlı bir değişiklik” yapma gereği duymadığını ve para politikası kararlarının giderek daha az piyasayla alakalı hale getirdiğini belirtti.

TCMB’nin karar metninde, ortodoks bir şekilde para politikasını sıkılaştırma hedefi olmadığını bir kez daha teyit ettiğini vurgulayan JP Morgan, “Merkez Bankası enflasyonla mücadelede etkinliği kanaatimizce şüpheli olan makroihtiyati tedbirlere devam edecektir.” dedi.

Diğer taraftan yazıda, enflasyondaki istikrarlı artış ve beklentilerdeki kötüleşme göz önüne alındığında, politika faizinin reel olarak daha da negatif hale geldiği belirtildi.

TCMB'nin güvercin duruşunda herhangi bir değişiklik göstermediğinin altını çizen JP Morgan, bu ayki karar metninde tek anlamlı değişikliğin artan küresel durgunluk risklerine atıfta bulunulması olduğunu söyledi.

ECB faizi 50 baz puan artırdı

 

TCMB faizi sabit bıraktı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Suat22 Temmuz 2022 00:07

    İnatla faizleri arttırmayarak ilimden bilimden uzak ekonominin temel gerçeklerini red ederek liyakattan uzak saçma akla zarar sapan akıl mantık dışı kararlarla olmayacak duaya amin demenin ülkeyi ekonomik çıkmaza sokmanın sonuçları