BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJP Morgan: TCMB'nin daha şahin ifadeler kullanması gerekli----

JP Morgan: TCMB'nin daha şahin ifadeler kullanması gerekli

JP Morgan: TCMB'nin daha şahin ifadeler kullanması gerekli
23 Temmuz 2020 - 18:02 www.finansgundem.com

JP Morgan, Banka'nın kendi beklentilerinde olduğu gibi faiz açıklamasının tonunda öncekine göre sadece ılımlı şekilde daha ihtiyatlı bir dil kullanmakla yetindiğine dikkat çekti.

"Bu karar ve açıklama, TCMB'nin dezenflasyon hikayesi konusunda daha az rahat hale geldiğini ve daha fazla gevşetmenin şu anda muhtemel görünmediğini teyit ediyor" değerlendirmesini yapan JP Morgan, "Diğer taraftan, TCMB hala büyüme görünümü, dezenflasyo ve dış dengeler konusunda hala iyimser" tespitinde de bulundu.

Ancak TCMB'nin fiyat istikrarına yönelik risklerin altını çizmeyerek ve yeterince ihtiyatlı ifadeler kullanmayarak bir fırsatı kaçırıyor olabileceğini savunan JP Morgan, "Kullanılan dilde küçük değişikliklerin kredibilitenin anlamlı şekilde yeniden tesis edilmesi için yeterli olacağından kuşkuluyuz" ifadelerini kullandı.

TCMB'nin reaktif olmaya devam edeceğini ve yıl sonuna faizleri değiştirmeyeceğini öngördüklerini belirten JP Morgan, TCMB'nin bir sonraki adımının faiz artırımı yönünde olacağına vurguladı. Faiz artırımını 20201'in ilk yarısında beklediklerini de ifade eden JP Morgan, ancak talepte beklenenden keskin toparlanma veya kredibilite erezyonunun fiyat istikrarı ve finansal istikrar için riskleri artırması halinde faiz artırımının daha erken olabileceğini de savundu.

BDDK’dan kur riskine karşı bankalara tavsiye

Merkez faizi değiştirmedi

Yabancı ekonomistler: Yılın ikinci yarısı indirimsiz devam edebilir

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)