BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJP Morgan, TCMB'den 100 baz puan faiz indirimi bekliyor----

JP Morgan, TCMB'den 100 baz puan faiz indirimi bekliyor

JP Morgan, TCMB'den 100 baz puan faiz indirimi bekliyor
22 Ekim 2019 - 08:52 www.finansgundem.com

Jeopolitik risklerin bastırılmış göründüğünü belirten JP Morgan, Merkez'den 100 baz puan faiz indirimi beklediğini açıkladı

Piyasaların odak noktasının jeopolitik gelişmelerden tekrar ekonomiye yöneldiğini, jeopolitik risklerin bastırılmış göründüğünü belirten JP Morgan, TCMB Para Politikası Kurulu'nun Perşembe günü gösterge faizi 100 baz puan düşürmesini beklediğini bildirdi.

Fiyat baskılarındaki zayıflık, düşük enflasyon bekleyişleri ve kurda istikrarın TCMB'ye faizleri daha da indirmesi için alan verdiğini belirten JP Morgan, geçtiğimiz 2 toplantıda yapılan toplam 750 baz puanlık faiz indiriminden sonra TCMB'nin faiz indirimi hızını düşürmesinin beklenmesinin de normal olduğunu vurguladı. TCMB'nin para politikasını gevşetme eğilimini devam ettirmesinin muhtemel olduğunu ifade eden JP Morgan, "Ancak TCMB'nin kredibilitesini sürdürme çabaları çerçevesinde ihtiyatlı olmasını bekliyoruz. Bu duruş, TCMB'nin önümüzdeki aylarda daha yavaş, kademeli bir gevşeme hızı izlemesi çağrımızı da destekleyecek" dedi.

Merkez Bankası'nın bu ay sonunda açıklayacağı çeyrek dönem enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon tahminini yüzed 13,9'dan 12,0'a indirmesinin büyümk lasılık olduğunu belirten JP Morgan, 190 baz puanlık bu revizyonun TCMB'nin önümüzdeki birkaç ayda 190 baz puanlık Faiz indirimi yapabileceğine işaret edeceğini vurguladı.

JP Morgan, TCMB'den yıl sonuna kadar kümülatif olarak 150 baz puan faiz indirimi beklediklerini ve piyasa şartlarına bağlı olarak daha derin faiz indirimi olabileceğini de ifade etti. JP Morgan, jeopolitik veya ekonomik faktörlerden kaynaklı olarak Türk Lirası üzerinde ciddi bir baskı oluşması halinde TCMB'nin faiz indirimlerine ara verebileceğini veya indirimleri durdurabileceğini de vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)