BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFuarlarJP Morgan soruşturması bitmeyebilir----

JP Morgan soruşturması bitmeyebilir

JP Morgan soruşturması bitmeyebilir
21 Ekim 2013 - 14:33 www.finansgundem.com

JP Morgan Chase'e kesilen cezalar sona ermedi

JP Morgan Chase, finansal kriz öncesinde verdiği mortgage kredileri nedeniyle açılan davada ABD adalet bakanlığı ile 13 milyar dolar ceza ödemek üzere ön anlaşma sağladı ancak konuya yakın kaynaklar bankanın aynı konuda süren cezai soruşturmanın kaldırılması için hükümeti ikna edemediğini belirtiyorlar.
JP Morgan CEO´su Jamie Dimon ve Adalet Bakanı Eric Holder arasında Cuma günü yapılan görüşmede varılan 13 milyar dolarlık ön anlaşma, JP Morgan ve finansal kriz sırasında satın aldığı bankaların yatırımcılara sattıkları mortgage tahvilleri hakkında süren soruşturmalarla ilgili.
Cezai soruşturma ise, JP Morgan´ın yatırımcılara sattığı mortgage kredilerinde ürünlerin kalitesi konusunda yanlış yönlendirmede bulunup bulunmadığı konusunda yapılıyor ve kaynaklara göre bu konu görüşmelerin en zorlu noktasını oluşturuyor.
Reuters´ın haberine göre, savcıların bulgular konusunda emin olmadan cezai soruşturmaya son vermek istemedikleri ve soruşturmanın birkaç ay daha devam edebileceği belirtiliyor.
JP Morgan yasal konularla ilgili giderler için toplam 23 milyar dolarlık bir bütçe ayırmış bulunuyor ve dünya genelinde açılmış çok sayıda soruşturmayla karşı karşıya.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR