BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan: Rus ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 20 daralacak----

JP Morgan: Rus ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 20 daralacak

JP Morgan: Rus ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 20 daralacak
28 Şubat 2022 - 20:14 www.finansgundem.com

JP Morgan, Ukrayna saldırısı nedeniyle Moskova’ya karşı Batı yaptırımlarının Rus ekonomisini yılın ikinci çeyreğinde beşte bir oranında küçülteceği tahmininde bulundu.

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan ekonomisti Jahangir Aziz tarafından hazırlanan analize göre, Rusya’nın gayri safi yurtiçi hasılası (GSYH) Batılı ülkeler tarafından açıklanan "ağır" yaptırımların etkisiyle ikinci çeyrekte yüzde 20 gerileyecek.

Analizde, Rus ekonomisinin 2022'nin tamamında ise yüzde 3,5 daralacağını ve ocakta yüzde 8,73 olan enflasyonun bu yıl sonunda en az yüzde 10'a çıkacağı ifade edildi.

Aziz, artan küresel siyasi ve ekonomik izolasyonun Rus ekonomisini gelecek yıllarda da baskılamaya devam edeceğine işaret ederek, ülke ekonomisinin büyüme potansiyelinin yüzde 1,75'ten yüzde 1'e düşeceğini öngördü.

Alman Bankası Commerzbank'a göre ise, Rus bankalarının uluslararası ödeme ağı SWIFT'ten çıkarılması ve Rusya merkez bankasının döviz rezervlerinin dondurulması Rusya'daki ekonomik sıkıntıyı daha da artıracak.

Commerzbank Başekonomisti Jörg Kramer, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Rus ekonomisinin sadece mali yaptırımlardan değil, ihracat kısıtlamalarından da etkileneceğini vurguladı.

Petrol rafinerisi ekipmanları, uçak parçaları ve çiplerin bu ihracat kısıtlamaları arasında olacağının altını çizen Kramer, "Kısıtlamalar yüksek teknoloji ihracatına yönelik olduğundan, uzun vadede Rusya ekonomisine önemli zararlar vermesi muhtemeldir. Çünkü bunlar enerji sektörünün ötesinde ekonomik kalkınmayı da engellemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Kabine sonrası Erdoğan'dan önemli açıklamalar

 

Zelenskiy, AB üyeliği için başvuru metnini imzaladı

 

Putin'den yeni kararname: Döviz yasağı getirildi

 

Rusya ve Ukrayna heyetleri bir kez daha görüşecek

 

Ukrayna'da kritik açıklama: Biz düşersek, BM de düşer

 

Avrupa Birliği'nden Ukrayna'ya destek açıklaması

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mtu01 Mart 2022 04:35

    biraz daha uzarsa çok daha fazlasını bekliyorum. umarım bizi etkilemez umut ediyorum. Tabi kimse henüz ne ile karşı karşıya olduğunun farkında değil pandeminin başı gibi. ha pandeminin başı ha çatışmanın başı dalga dalga etkisini görecek putin

  • hım28 Şubat 2022 20:21

    o çipleri rus paladyumu olmadan nasıl üreteceksiniz

  • asena28 Şubat 2022 20:21

    oda birşeymi biz türkiye her ay yüzde on küçülüyoa ama nedensw büyümüşüz nasıl hesap yapıyorlarsa

  • Bik28 Şubat 2022 20:19

    Dünyada enerji kaynağı açısından zengin olup diktatörlükle yönetilen ülkeler  aynı durumda.