BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJP Morgan, Chase markasını İngiltere’ye taşıyor----

JP Morgan, Chase markasını İngiltere’ye taşıyor

JP Morgan, Chase markasını İngiltere’ye taşıyor
28 Ocak 2021 - 16:44 www.finansgundem.com

ABD’nin en büyük bankası JP Morgan, İngiltere’de ünlü Chase markasını kullanacağı mobil bankacılık uygulamasıyla İngiltere’deki fintek piyasasına hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en büyük bankası JP Morgan uzun zamandır beklenen uygulama tabanlı bankasını önümüzdeki aylarda İngiltere’de piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Bankanın girişimi desteklemek için 400’den fazla yeni işe alım yapılacağı söyleniyor.

JP Morgan’ın İngiltere’de Chase markasıyla bir internet bankası oluşturma niyeti birkaç yıldır biliniyordu. Finextra’nın haberine göre ABD bankasının lisansının çıkmasıyla ve bir lansman düzenlenmesiyle birlikte İngiltere fintek piyasasında yerini almaya hazırlanıyor. İnternet bankasının ilk ürünü olan cari hesaplar halihazırda test ediliyor.

İngiltere’de yeni bir girişimde bulunma kararını açıklayan JP Morgan, dijital bankacılık alanında ana akım haline gelmiş olsa da tüketicilerin istikrar talepleri ve bankaya duyacakları güvenin kilit faktör olacağını belirtiyor.

Chase markası ABD’de yaygın ve güçlü olsa da İngiltere’de fazla bilinmiyor. Bankanın hedefi sorunsuz bir müşteri deneyimi oluşturarak dev bankanın sağladığı güvenceyle birleştirmek. Chase bu amaçla Edinburgh’ta 24 saat kişiselleştirilmiş hizmet sunacak bir çağrı merkezi oluşturmayı hedefliyor. JP Morgan hali hazırda merkezlerinde 400 kişilik istihdam oluşturdu ve dev şirketin Londra’daki yeni merkezinde bu amaçla daha fazla istihdam da yaratılacak

JP Morgan Chase’in Tüketici ve Kamu Bankacılığı CEO’su Gordon Smith konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Chase’i İngiltere’ye getiriyoruz çünkü tüketicilere yeni bir bankacılık tercihi sunmak istiyoruz. Bu tercihle tüketiciler JP Morgan’ın ayrıcalıklı yetenekleri üzerine inşa edilen basit ve olağanüstü bir bankacılık deneyimi sağlayacak” dedi.

Gordon açıklamasına şu sözlerle devam etti: “İngiltere'de canlı ve son derece rekabetçi bir tüketici bankacılığı pazarı var. Bu yüzden bankayı sıfırdan inşa edip buradaki müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarladık.

JPMorgan İngiltere'de dijital bankacılık birimiyle kendi iç piyasasında benzeri çabalarla elde ettiğinden daha fazla başarı kazanmayı hedefliyor. JP Morgan’ın mobil bankacılık odaklı uygulaması Finn, Z Kuşağı tüketicilere ulaşmayı hedeflemiş ABD çapında yayınlanmasından sadece bir yıl sonra 2019’da kapanmıştı.

FCA'dan bankalara: Şube kapatmayın!

 

Bitcoin'in sorunları çözülmedi

 

Avrupa'da tüketici güveni geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)