BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJP Morgan CEO’sundan Biden’e sert eleştiri----

JP Morgan CEO’sundan Biden’e sert eleştiri

JP Morgan CEO’sundan Biden’e sert eleştiri
28 Mayıs 2021 - 13:21 www.finansgundem.com

JPMorgan Chase & Co. CEO'su Jamie Dimon, ABD Başkanı Joe Biden'ın 400.000 dolardan fazla kazanan insanları ve şirketleri hedefleyen vergi artışlarını sert bir şekilde eleştirdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

(Bloomberg) -- JPMorgan Chase & Co. CEO'su Jamie Dimon, ABD Başkanı Joe Biden'ın 400.000 dolardan fazla kazanan insanları ve şirketleri hedefleyen vergi artışlarını sert bir şekilde eleştirdi.

Dimon, Perşembe günü bir Temsilciler Meclisi Finans Hizmetleri duruşmasında, planlanan artışların sermaye ve beyinleri denizaşırı ülkelere sevk edecek "bir hata" olduğunu söyledi.

Dimon, “Vergi artışı aslında 2017'ye göre vergi indiriminin dört katı” dedi. Biden'in önerdiği kurumlar vergisi oranına atıfta bulunarak, "Hepiniz şeytanın ayrıntılarda olduğunu biliyorsunuz, buradaki ayrıntılar önemli, % 28'lik en üst satır değil," dedi.

CEO bu ayın başlarında Biden'ın planına saldırmıştı. 65 yaşındaki Dimon, Perşembe günü ABD firmalarının diğer ülkelerden gelen firmalarla rekabet etme kabiliyetinden endişe duyduğunu söyledi ve ekledi: “Dünyanın geri kalanına karşı sağlıklı, büyüyen, rekabetçi bir Amerika'ya sahip olmak istiyorsanız, küresel, rekabetçi bir vergi oranına ihtiyacınız var. Bu, birçok şirket için zararlı olur, çok fazla sermayeyi denizaşırı ülkelere iter."

Dimon her türlü vergilere karşı değildir. Çarşamba günkü Senato Bankacılık Komitesi duruşmasında, ABD'nin bir karbon vergisi uygulaması gerektiğini söyledi.

Duruşmada ayrı ayrı Dimon, bu yıl içinde yükseltilmesi gerekecek olan borç limiti konusunda aşırıya kaçma konusunda uyardı. “Federal borç temerrüdü inanılmaz oranda kademeli bir felakete neden olabilir ve Amerika'ya 100 yıl boyunca zarar verebilir” diye konuştu.

İngiltere’de kısıtlamaların kaldırılması erteleniyor mu?

 

Kritik veriler: GSYH ve enflasyon izlenecek

 

Doğal gaz ithalatı yüzde 47,8 arttı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet YILMAZ28 Mayıs 2021 14:18

    Vergi ikitarafi keskin kılıc gibi. Iyi kullanilmasi gerek bir silah.. usta bir savasci olmak gerek kullanmak icin.