BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJP Morgan CEO'su tehlikede----

JP Morgan CEO'su tehlikede

JP Morgan CEO'su tehlikede
08 Mayıs 2013 - 06:36 www.finansgundem.com

JP Morgan CEO'su Jamie Dimon'ın bankada yönetim kurulu başkanlığı görevini bırakması yönünde baskılar giderek artıyor

JP Morgan hissedarlarının bağımsız bir yönetim kurulu başkanı için öneri sunacakları kaydedildi.
ABD'nin en büyük bankası olan JPMorgan Chase'in geçtiğimiz sene borsa simsarlarının karmaşık yatırımları nedeniyle 2 milyar dolarlık işlem zararına uğradığını açıklamasının ardından JP MOrgan'ın yönetim kurulu başkanlığı görevinden ayrılması yönündeki baskılar artmıştı.
Kurumsal Hissedarlar Birliği (ISS) banka yönetiminin dikkatsiz olduğunu vurguladı. Kurum, zararın boyutunun bankadaki hataları ortaya çıkardığını bildirdi.
ABD Senatosu'nun bir alt komite raporu, Dimon'un bilerek bankanın kar ve zararlar verilerini federal yetkililerden gizlediğin, öne sürmüştü. Ayrıca raporda, bankanın risk alma konusunda kendi limitlerini dikkate almadığını, yakalanmamak için risk modellerini manipüle ettiği ve traderlardan gelen uyarıları dinlemediği de yer aldı.
Bazı JP Morgan yarımcıları, bankada CEO'luk pozisyonu ile yönetim kurulu başkanlığı görevlerinin ayrıştırılmasını istiyor. Benzer baskının olduğu Goldman Sachs'ta CEO'luk koltuğunda oturan Lloyd Blankfein'in de aynı zamanda yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyor.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)