BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan ABD'de küçülme derken bin şube kapattı----

JP Morgan ABD'de küçülme derken bin şube kapattı

JP Morgan ABD'de küçülme derken bin şube kapattı
19 Mart 2020 - 08:46 www.finansgundem.com

JP Morgan baş ekonomisti, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 14 daralabileceğini öngörürken, şirket bin şube kapatıyor.

JP Morgan ABD baş ekonomisti Michael Feroli, korona virüs salgınının etkisi ile ABD ekonomisinin 2020 ikinci çeyrekte yüzde 14 daralabileceği tahmininde bulundu.

Bu, Lehman Brothers'ın iflasının tetiklediği global finansal krizde, 2008 dördüncü çeyrekte, görülen yüzde 8,4'lük daralmadan çok daha derin.

Feroli yaptığı açıklamada, Fed'in ekonomiyi desteklemek için "yaratıcı" yollar bulmaya devam edeceğini ve Trump yönetimi ile Konge'nin 1 trilyon dolar mali destek sağlayacağını öngördüğünü de belirtti.

JP morgan, ABD ekonomisinin 2020 yılının tamamında yüzde 1,5 daralmasını bekliyor ve hali hazırda yüzde 3,5 ile 50 yılın en düşük seviyesinde olan işsizliğin yıl ortasında yüzde 6,25 seviyesine kadar yükselmesinin ardından yıl sonunda yüzde 5,25 seviyelerine gerileyeceğini tahmin ediyor.

1000 şube kapatacak

JP Morgan Chase, çalışanlarını korumak ve korona virüsü salgınının yayılmasını azaltmak amacıyla yaklaşık 1000 şubesini, toplam şube sayısının aşağı yukarı yüzde 20'sini geçici olarak kapatma kararı aldı.

JP Morgan, 4 bin şubesinin ise alışıla geldiği gibi açık olacaklarını fakat çalışma saatlerinin azaltılacağını da duyurdu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)