BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohnson'ın dört büyük korona planı----

Johnson'ın dört büyük korona planı

Johnson'ın dört büyük korona planı
04 Nisan 2021 - 12:52 www.finansgundem.com

Korona salgınıyla mücadelesini sürdüren İngiltere’de vaka sayasında yaşanan düşüş sonrası Boris Johnson’ın kısıtlamaları kaldıracak yol haritasını açıklaması bekleniyor

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ
Virüsün pençesinden kurtulamayan Avrupa ülkelerinin önemli bir bölümü üçüncü kez kapanma kararı alırken, İngiltere kısıtlamaları hafifletmeye hazırlanıyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın tatil, aşı pasaport, karantina ve sosyal mesafe önlemleri ile ilgi güncel yol haritasını açıklaması bekleniyor. Boris Johnson, İngiltere'de kitlesel toplantıların ve kapalı mekan etkinliklerinin güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlamak için hazırlanan 'Covid durum sertifikası' planlarını kamuoyu ile paylaşacak.

HAYAT NORMALE DÖNECEK
Yetkililer, hazırlanan plan çerçevesinde futbol sahaları ve gece kulüpleri gibi mekanların sosyal mesafeye ihtiyaç duymadan yeniden açılması ile ilgil pilot uygulamaların yakında deneneceğini belirtiyor.

Pubların, açık hava restoranlarının, spor salonlarının, kuaförlerin ve tüm dükkanların aylar sonra ilk kez yeniden açılacağı tarihin de açıklanması bekleniyor. Hayvanat bahçeleri ve arabalı sinemalar gibi açık hava mekanları da halka açılacak. Kamp alanları bir kez daha açılacak, düğünler ve sivil birlikteliklere 15 kişi katılabilecek.

SINIRLAR HAZİRAN’DA AÇILACAK
Başbakan, yurtdışına seyahat ve Covid pasaportlarının olasılığı hakkındaki gözden geçirme hakkında güncel bilgiler verecek. Sertifikaların nasıl çalışacağını konusunda detaylar kamuoyuyla paylaşılacak.
Johnson'ın, daha önce açıklanan tarih olan 17 Mayıs yerine, en erken Haziran ayında sınırların açılmasını önermesi bekleniyor. Hükümetin aşı sertifikasının nasıl uygulanacağı konusunda aldığı kararları da pazartesi günün açıklaması bekleniyor. Aşı pasaportları ile ilgili denemelerin de birkaç hafta içinde başlaması bekleniyor.

Johnson hükümetin sosyal mesafeye ilişkin mevcut düşüncelerini ve tüm kısıtlamaların Haziran ayında hafifletilip hafifletilmeyeceğine yönelik son kararı açıklayacak.

Johnson'ın danışmanından istifa kararı

Başbakan Johnson’a 'fakir ülke' çağrısı

Boris Johnson: Aşıdaki başarımızın arkasında açgözlülük ve kapitalizm var

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)