BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohnson'ın danışmanından istifa kararı----

Johnson'ın danışmanından istifa kararı

Johnson'ın danışmanından istifa kararı
01 Nisan 2021 - 23:40 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Johnson'ın etnik azınlıklardan sorumlu danışmanı istifa kararı aldı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın etnik azınlıklardan sorumlu danışmanı Samuel Kasumu'nun, hükümetin, ülkede kurumsal ırkçılığın olmadığının ifade edildiği tartışmalı raporunun ardından istifa edeceği bildirildi.

İSTİFADAN VAZGEÇİRİLMİŞTİ

İngiltere'de hükümet, yayınladığı bir raporda ülkede kurumsal ırkçılığın olmadığını belirtmiş ve rapor, ırkçılık karşıtı hareketler ve muhalif milletvekilleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Başbaban Boris Johnson'un etnik azınlıklardan sorumlu danışmanı Samuel Kasumu'nun, raporun ardından istifa edeceği açıklandı.

Kasumu, şubat ayında Downing Street'te 'dayanılmaz' türden bir gerilim ortamının olduğunu belirterek, Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti'nin ayrıştırıcı bir siyaset peşinde koştuğunu ifade etmiş ve istifa kararı aldığını açıklamıştı.

Danışman, istifadan Aşı Programından Sorumlu Bakan Yardımcısı Nadhim Zahawi tarafından vazgeçirilmişti.

HÜKÜMETTEN DOĞRULAMA

Politico'da yer alan habere göre geçen hafta istifasını sunan Kasumu, dün sabah kararı hakkında meslektaşlarını bilgilendirdi.

Bir hükümet sözcüsü, açıklamasında Kasumu'nın mayıs ayında istifa edeceğini doğruladı ancak kararın, Irk ve Etnik Eşitsizlikler Komisyonu'nun (CRED) yayınladığı raporla bir ilgisinin olmadığını ifade etti.

Ülkede 'kurumsal anlamda ırkçılığın bulunmadığı' belirtilen söz konusu rapor, İngiltere'deki azınlıkların polislik, sağlık, eğitim ve istihdam alanlarındaki deneyimlerindeki büyük eşitsizliklere dikkat çeken ırksal eşitlik talepli toplumsal hareketler ve muhalif milletvekilleri tarafından kuşkuyla karşılanmıştı.

İşçi Partisi, Johnson hükümetini ırkçılığı örtbas etmeye çalışmakla suçlamıştı.

264 sayfalık raporda, İngiltere'nin 'beyazların çoğunlukta olduğu diğer ülkeleri için bir model olarak' kabul edilebileceği öne sürülmüştü.

Öte yandan CRED, geçen yıl Bristol kentinde bir İngiliz köle tüccarının heykelinin devrildiği 'Black Lives Matter' protestolarının ardından Başbakan Johnson tarafından oluşturulmuştu.

Başbakan Johnson’a 'fakir ülke' çağrısı

 

Boris Johnson: Aşıdaki başarımızın arkasında açgözlülük ve kapitalizm var

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)