BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohnson'dan Omikron uyarısı----

Johnson'dan Omikron uyarısı

Johnson'dan Omikron uyarısı
16 Aralık 2021 - 08:41 www.finansgundem.com

İngiltere'de Kovid-19 vakaları ve virüsün Omikron mutasyonundaki rekor artış nedeniyle basın toplantısı düzenleyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, güçlendirici aşıların hayati önem taşıdığını söyledi.

İngiltere'de korona virüs salgınında günlük vaka sayısı rekor tazeledi. Ülkede son 24 saatte 78 bin 610 vakanın tespit edilmesi ile salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı. Toplam vaka sayısı 10 milyon 10 bin 286'ya yükseldi.

Artan Kovid-19 vaka sayılarıyla birlikte virüsün Omikron mutasyonuna ilişkin vakalar da artış gösterdi. Son 24 saatte 4 bin 761 Omikron vakasının kaydedilmesi ile toplam Omikron vaka sayısının 10 bin 17'ye yükseldiği belirtildi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson vaka sayılarındaki rekor yükselişten sonra hükümetin Baş Sağlık Danışmanı Profesör Chris Whitty ve Sağlık Servisi (NHS) Direktörü Dr. Nikki Kanani ile basın toplantısı düzenledi.

Johnson, Omikron mutasyonun ülke genelinde yayılmaya devam etmesi üzerine uygun olan herkesin güçlendirici aşılarını almaları gerektiğini hatırlatarak "aşıların hayati önem taşıdığını" söyledi. Johnson, "Bu hafta başlattığımız güçlendirici aşılama programı ile İngiltere'de şimdiye kadarki en büyük aşılamayı gerçekleştirdik" dedi.

Johnson, son günlerde aşılama programı için destek çalışmalarına yardımcı olmak adına 20 bin kişinin gönüllü olduğunu ve toplam 33 bin gönüllünün programa destek verdiğini söyledi. Johnson, 70 yaş ve üzerindekilerin yüzde 80'inden fazlasının, 12 yaş ve üzerindeki nüfusun ise yüzde 44'ünden fazlasının güçlendirici aşılarını olduklarını belirtti.

İngiltere'de 'bu yılın en yüksek vaka sayısı' görüldü

 

'Johnson & Johnson aşısının takviye dozu 2 ay sonra verilebilir'

 

Omikron Avrupa’yı sardı! Hangi ülke ne tedbir aldı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)