BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohnson ve Stoltenberg, Türkiye konusunda anlaşmaya vardı----

Johnson ve Stoltenberg, Türkiye konusunda anlaşmaya vardı

Johnson ve Stoltenberg, Türkiye konusunda anlaşmaya vardı
15 Ekim 2019 - 19:01 www.finansgundem.com

Reuters'ın haberine göre, Boris Johnson ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Barış Pınarı Harekatı'nın sonlandırılması konusunda fikir birliğine vardı

Britanya Başbakanı Boris Johnson'ın sözcüsü, Johnson ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yaptığı askeri harekatı sonlandırması gerektiği konusunda "anlaştığını" açıkladı.

Reuters'ın aktardığına göre sözcü, "Başbakan ve Genel Sekreter Suriye'nin kuzeyindeki durum konusunda derin endişelerini dile getirdi" ifadelerini kullandı.

"İki lider de Türkiye'nin bir NATO müttefiği olarak önemini vurguladı ve Suriye'deki savaş sırasında sığınmacıları desteklemekte oynadığı rolü kabul etti" diyen Britanya Başbakanlık sözcüsü, "Ama Türkiye'nin şu anki operasyonunun sona ermesi gerektiğini açıkça belirttiler" diye konuştu.

Britanya Dışişleri Bakanı Dominic Raab bugün yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye silah ihracatını incelemeye aldık" demişti.

STOLTENBERG'DEN AÇIKLAMA

Nato Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’la görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İngiltere Başbakanı ile görüşmesinin çok olumlu geçtiğini ifade eden Stoltenberg, “İngiltere’ye NATO’ya olan bağlılığından ötürü teşekkür ediyorum. Birçok önemli konuyu görüştük. Suriye’deki durum da gündemimiz arasındaydı” diye konuştu.

Barış Pınarı Harekâtı’nın bölgedeki tansiyonu arttırma riski taşıdığını kaydeden Stoltenberg, “Endişem, bölgedeki tansiyonun daha da yükselmesi. Suriye’de insanların acı çektiğini görüyoruz. Şu anda çok istikrarsız bir durum mevcut” ifadelerini kullandı.

DEAŞ’la mücadele konusunda endişeleri olduğunu söyleyen Stoltenberg, “DEAŞ’a karşı büyük başarılarımız var. DEAŞ daha önce bu bölgeyi ve burada yaşayan insanları kontrol ediyordu. Ortak düşmanımız DEAŞ’a karşı savaşarak elde ettiğimiz kazanımları korumak bizim için çok önemlidir. Bunu tehlikeye atmamalıyız. Bu yüzden benim ve diğer liderlerin en büyük endişesi bu” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gerçek.26 Ekim 2019 23:43

    ulan şerefsizler yıllarca esed ile rusya abd şehirleri bombaladı ölmedik mazlum masum kalmdı türkiye düzeni sağlamak için yetiştirdiğiniz teröristleri vurunca başladınız miyavlamaya biz sizin haçlı olduğunuzu bilirizde içimizdeki hainler bilmez ama onlarda öğrenecek gerçekleri. korkma yine hakim olacak türk milleti her yerde yavaş yavaş.